Strona 42 z 84 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Domyślnie

No to się zdziwisz. Ceny polecą na łeb.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    No to się zdziwisz. Ceny polecą na łeb.
    Tak mi się też zdaje. Jednak ten korpus to killer (mówię o systemie Canona żeby nie było że wywołuję jakąś wojnę systemową ). Ds-y też spadną i to ostro. Nie ma innej opcji - dlatego Canon przestał je robić - rynkowo straciły IMVHO rację bytu zupełnie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-02-2012 o 23:58
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Polecą ceny i Ds'a i mkIV.
    Im więcej będzie puszek na rynku wtórnym a będzie ich dużo przed euro/olimpiadą to tym będą niższe ceny.
    Większość co będzie coś robić na euro/olimpiadę ostrzy sobie zęby na tą puchę.
    Co więcej 1DX wejdzie na rynek dosyć późno (kwiecień/maj) więc założę się, że w maju pojawi się na alle lawina DIII, mniejsza DIV. Bo trzeba będzie zdążyć zamówić/kupić i choć chwilę potestować przed tymi dwoma eventami
    DsIII raczej lawiny nie będzie, ale na pewno będzie zauważalny wzrost na rynku wtórnym.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Czasami mam wrazenie ze to forum ekonomiczne LOL

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Albo wróżbiarskie ;-)
    Ale faktycznie - korpus wydaje się być świetny i w związku z imprezami sportowymi może zwiększyć się podaż używanych.

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Po prostu nasz polskie forum. Miejsce gdzie wiemy wszystko o wszyskim.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Mi się wydaje,że jak tylko wysokie iso i poprawny af będzie,a z czasem więcej szkieł ,to duży odsetek ludzi zajmujących się foceniem ślubów , wolniejszej reporterki i niedzielnych fotografów przejdzie np. na takie Fuji x 1 pro . Z wielkimi puszkami oczywiście jeszcze dłuższy czas zostanie sporo osób,szczególnie potrzebujących seri 1d(...) do sportu,czy pracujących w trudnych warunkach , a także mających kompletną szklarnię w systemie .
    Tędy droga by ograniczać wielkość i kg na szyi, a często być też nie zauważalnym podczas robienia zdjęć . Sam 1d X to na pewno genialna puszka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Tędy droga by ograniczać wielkość i kg na szyi, a często być też nie zauważalnym podczas robienia zdjęć .
    Tjaaa...Gość w pozycji Lunatyka czy Zombi wpatrujący się w ekranik w dłoniach jest niezauważalny....

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafik000 Zobacz posta
    Witam,
    jakby ktoś był ciekaw tu zdjęcia z 1D X w pełnej rozdzielczości.

http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos1dx/
    Dopiero dzisiaj zobaczyłem pierwsze pełnowymiarowe sample z 1DX, dla mnie rewelacja. Mam nadzieję, że tak dobra jakość zdjęć na wysokich ISO będzie również w 5d3

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie

tzn, że na iso 1600 5dII nie jest w stanie wyprodukowac takiej jakości obrazka jak z tą modelką?
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Strona 42 z 84 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów