Strona 39 z 84 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ciekawe jest to że w Europie 1DsIII zniknął już z oferty Canona a 1DIV wciąż w niej jest, obok 1DX.
    Nic dziwnego. 1DsIII po pierwsze jest starszy a po drugie jest FF i ogólnie był na pewno produkowany w mniejszej liczbie egzemplarzy niż 1DsIV a więc logicznym było, że trzeba się z niego wyprzedać szybciej.
    1DIV jest nowszy ale też pewnie niedługo zniknie.
    Moim zdaniem, powód? Ds zeszły po to, żeby Ci którzy o nich myśleli kupili 1DX nie ważne czy byli mocno czy słabo zdecydowani. 1DIV jeszcze jest bo Ci którzy chcą nadal mieć cropa aps-h mają szansę go jeszcze kupić aby mieć najwyższy model z aps-h a potem i tak kupią 1DX

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A zapowiadali gdzieś zakończenie produkcji 1DmkIV? Bo dla mnie to zestawienie tej puszki z 1DX tworzy zestaw idealny. IMO 1DmkIV będzie się dalej sprzedawał bardzo dobrze.
    As the new leader in Canon’s arsenal of professional DSLRs, the EOS-1D X will be a high-speed multimedia juggernaut replacing both the EOS-1Ds Mark III and EOS-1D Mark IV models in Canon’s lineup.
    Jesteś jednym z ludzi o których pisałem w odpowiedzi na pytanie Mac'a
    Tyle, że Ty masz 1DIV jeżeli dobrze kojarzę.
    On jest jeszcze dostępny (pewnie nadal jeszcze produkowany ale w mniejszej ilości) po to żeby Ci wszyscy którzy chcą jeszcze mieć aps-h go teraz kupili a potem i tak kupią 1DX.
    Ds zniknął aby malkontenci zastanawiający się czy 18Mpx nie jest za mało a 12fps im nie potrzebne i tak kupili DX jeżeli chcą mieć nowe body, bo Ds to im zostanie tylko z obrotu wtórnego
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał Awatar s!wy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

może tak dużą różnicą cen miedzy 5 a 1 chcą zrobić miejsce dla odpowiednika d700/d800 takiego 3d..
    pozdrawiam

Bywalec

Domyślnie

Matrycę z 1dx i af z 7d w małej puszce za <15k chętnie bym łyknął.
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Coś już napisał Awatar s!wy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

af z tez z 1d, ale mniej fps, mniej uszczelnień itp. ale to juz nie ten temat
    pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A zapowiadali gdzieś zakończenie produkcji 1DmkIV?
    Tak. Przy okazji premiery iXa było oficjalne info ze strony Canona o zaprzestaniu produkcji mkIV.

Cytat Zamieszczone przez s!wy Zobacz posta
    ale to juz nie ten temat
    Bardzo słusznie :cool: jest wątek plotkarski i tam zapraszamy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak. Przy okazji premiery iXa było oficjalne info ze strony Canona o zaprzestaniu produkcji mkIV.

Bardzo słusznie :cool: jest wątek plotkarski i tam zapraszamy.
    Ja pamiętam, że tam było info o zaprzestaniu produkcji Ds3. O D4 nie było słowa. Ale mam kiepską pamięć i w sumie w ogóle mnie to nie interesowało więc mogę się mylić...

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja pamiętam, że tam było info o zaprzestaniu produkcji Ds3. O D4 nie było słowa. Ale mam kiepską pamięć i w sumie w ogóle mnie to nie interesowało więc mogę się mylić...
    Się powtórzę bo oprócz pamięci to chyba też wzrok po****dł

As the new leader in Canon’s arsenal of professional DSLRs, the EOS-1D X will be a high-speed multimedia juggernaut replacing both the EOS-1Ds Mark III and EOS-1D Mark IV models in Canon’s lineup.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Niby tak, a niby nie. W sensie, że to nie implikuje zamknięcia linii produkcyjnej...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jednak... w polskiej wersji tej prasówki stało:
    EOS-1D X jest rezultatem 40-letniego doświadczenia Canon w konstruowaniu aparatów profesjonalnych i otwiera nową erę w historii systemu EOS. Plasuje się jako następca modeli EOS-1D Mark IV i EOS-1Ds Mark III
    ... co mogło by jednak sugerować że APS-H idzie do lamusa. Z drugiej strony w "entry level" Canon-Polska oferuje aktualnie aż trzy puszki: 500D, 550D i 600D.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Niby tak, a niby nie. W sensie, że to nie implikuje zamknięcia linii produkcyjnej...
    No dobra niech będzie...
    Jednak obstawiam, że po Euro i Olimpiadzie 1DIV zniknie z oferty a póki co może jest tak w razie czego - jak coś nie wyjdzie z premierą, mała dostępność itd. to żeby wszyscy zainteresowani mogli kupić nowe zabawki na te imprezy.

Strona 39 z 84 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów