Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Ale ten aparat w założeniu jest też dla reporterów, którym raczej się nie zwróci. ;-)
5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4
...jeszcze musi zarobić (przynajmniej tak by było w moim przypadku).
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Ceny jakich można się było spodziewać - ale czas jak zwykle zweryfikuje cenę.
Dopiero po EURO i Olimpiadzie i jeszcze kolejnym miesiącom aż się rynek nasyci to się okaże jaka będzie normalna cena, nie spowodowana kolosalnym ssaniem na rynku fotografii sportowej.
Na razie zyski odkładam na kolejne eL-ki - większy będzie z tego pożytek.
A ja jestem optymistą
Coś mi mówi, że Canon jeszcze zejdzie z tych 6800$.
Nikon jest baaardzo zbliżony. Myślę, że wpuszczając 1DX mieli nadzieję wyprzedzić Nikona bardziej niż się to okazało po premierze D4.
Wystarczy poszukać po forach (nawet u kolegów żółtych u nas), że wiele pojawiło się głosów po premierze 1DX o możliwych zmianach systemu, które po premierze D4 w dużej mierze przycichły. 2Mpx i 2fpsy może się okazać za mało za różnicę 800$Jak zjadą o 400-500$ to może i w PL na 25 się zatrzyma
![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Dużo od kursu złotego zależy IMHO.![]()
Od kursu złotego zależy (przynajmniej patrząc na kursy walut w ostatnim roku) jakieś 10-15 % ceny....a to już sporo![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
A moim zdaniem to tak nie zadziała. Te premiery idą obok. O zmianie sytemu mogą myśleć tyko prawdziwi onaniścialbo nieliczne osoby dla których jakieś szczególne cechy systemu/korpusu są ważne. Natomiast premiera Nikona w czerwonym obozie ma o tyle małe znaczenie że tu ciśnienie na pełną klatkę w reporterskim body było do dawna ogromne. Dlatego Canon może sobie pozwolić na łupienie skóry. Wielu w tym systemie po prostu czekało na taką puszkę latami no i jest. Dlatego nie ma zlituj się.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner