Strona 30 z 84 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Można zapisać na dwie, ale to samo. Tutaj chodziło o rozrzut.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

... na przykład funkcja w Custom i wybierasz sobie że zapisuje co jedno co dwa co trzy zdjęcia na jednej resztę na drugiej... itd itp...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie

A może 0+1? A może 5+1? Odpuście panowie, bo w tych "rajdach" generalnie roztrzaskaliście się na drzewie...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

RAID to może nie ale, zakładając że sloty kontrolują jakieś osobne "kanały", to to co byłoby do zrobienia to naprzemienne zapisywanie zdjęć na obie karty. Po dołożeniu każdemu slotowi po gigabajcie szybkiego tymczasowego RAMu mogłoby to dość mocno zwiększyć "odczuwalną" szybkość opróżniania bufora.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Dobra. Dość RAIDowania Zmiana kierunku wątku...

Jak zapewne niektórzy przeczytali, Canon ma zaprezentować 1DX na PDN PhotoPlus Expo w NY. Zaczyna się dzisiaj, wczoraj natomiast zorganizowano wieczorek zapoznawczy z prezentacją odrobiny sprzętu. Jako że pierwszy raz odkąd śledzę tą imprezę Canon prezentuje jakąś nowość, postanowiłem tam zaglądnąć w tym roku.

O ile wieczorek zapoznawczy nie jest wart wspomnienia, to po lawirowaniu między ochroniarzami udało się mi upolować to:
    http://kuchatek.com/CanonBoard/photoPlus_01.jpg
    http://kuchatek.com/CanonBoard/photoPlus_02.jpg

Nowiutkie jedynki są i czekają Mam nadzieję, że uda mi się przepchać przez tłumy na parę sekund macanka

Sampli pewnie nie pozwolą wynosić, ale jeśli chcecie abym wybadał coś o czym jeszcze nie napisano (!) to piszcie tutaj. Nie gwarantuję, że cokolwiek uda mi się zdziałać (praca i te sprawy), ale postaram się.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

KuchateK, to co chyba wszystkich interesuje najbardziej, to szumy na wysokim ISO i AF. Wiem, że test AF w "warunkach wojennych" może być trudny, ale gdyby Ci nie odebrali aparatu po 5 sekundach, może uda się sprawdzić jak działają boczne.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie miałem kontaktu z innymi jedynkami na tyle dużo, aby próbować dokonać jakichś sensowniejszych porównań AF, ale postaram się go przetestować. Choć warunki w tej hali są dość dobre i AF lepszych puszek nie ma dużych problemów.

Liczę bardziej na to, że będzie na tyle czasu aby dokładniej ocenić szumy przynajmniej na LCD, zwłaszcza z wyłączonym odszumianiem. To już znacznie prościej obiektywnie porównać.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Liczę bardziej na to, że będzie na tyle czasu aby dokładniej ocenić szumy przynajmniej na LCD, zwłaszcza z wyłączonym odszumianiem. To już znacznie prościej obiektywnie porównać.
    A skąd będziesz wiedział, co Ci pokazuje?
    Przecież to nowy wyświetlacz, nie wiesz czy tak jak np. w nikonie nie będzie pokazywał ładniejszych obrazków niż są w rzeczywistości.
    Jednym słowem: porównuj co się da, testuj, nie daj się oderwać od puszki jak najdłużej a potem opisuj wrażenia. Na testy AF czy szumów i tak jeszcze za wcześnie, kiedyś się doczekamy.
    No i miej świadomość, że i tak Ci wszyscy tutaj zazdrościmy
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    i tak Ci wszyscy tutaj zazdrościmy
    Ja to się cały czas zastanawiam, czy na święto Zmarłych nie odwiedzić niezapowiedzianie rodziny pod NjuJorkiem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ja to się cały czas zastanawiam, czy na święto Zmarłych nie odwiedzić niezapowiedzianie rodziny pod stosikiem Canona
    No wiesz co?

Strona 30 z 84 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów