najlepszy rozkład był w nikonach serii d2 i tam jakoś nie było problemu przy 10,5 ryba.
miałem nikona d2hs, puszka prawie idealna, z wyjątkiem matrycy
d2 to w dalszym ciągu crop, a nie FF
podobno są jakieś trudności natury technicznej w tak szerokim rozstawieniu punktów AF na pelnej klatce, tak jest w nikonie i canonie![]()
Przebrnąłem przez cały wątek, uff... Mogę powiedzieć jedno - świetny aparat. Ma dwa minusy, realna dostępność w Polsce najwcześniej w wakacje 2012, a druga sprawa jest za drogi.
Popieram tu zdanie trrr.
To jest sprzęt kierowany do reporterów. Teraz pytanie czy ktoś z Was wie ile miesięcznie reporter może odłożyć na zakup sprzętu? Nawet nie zarobić - odłożyć. Sądze, że to jest rok zbierania i to u tych lepszych.
Takie są polskie realia i nie ma się co na nie obrażać. Uważam, że lepszą inwestycją jest "kupienie" sobie za te pieniądze trochę wolego czasu i poświęcenie go na zrobienie dobrych zdjęć. To na pewno lepsza inwestycja.
Po za tym chyba wszyscy z tu obecnych mają aparaty do robienia zdjęć![]()
Nikt nie mówi i na pewno w Canonie (tym światowym) ludzie potrafią myśleć więc zdają sobie sprawę, że te kilkadziesiąt milionów reporterów, nie rzuci się od razu na nową puchę.
Poza tym, Polska to tylko niewielka część świata więc te czarne, egocentryczne scenariusze są kompletnie odrealnione.
Ja sobie pewnie kupię tą puchę. Może nie za rok, ale jak już się trochę opatrzy. Na mój onanizm sprzetowy i potrzeby, to będzie absolutny szczyt.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Tu jest ciekawy artykuł o AF i problemach z rozstawieniem pól - LINK
Pozdrawiam Rysiek