Strona 22 z 84 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Ekhm. Jak się przyglądniesz to poprzedniej generacji AF (1d3 i 1d4) maja szerzej rozmieszczone punkty, szczególnie te krzyżowe. Nie rozumiem dlaczego poszli drogą Nikona, dla mnie poprzedni układ był lepszy. Tak czy tak wg mnie zle nie jest, jest inaczej. Czy jest lepiej czy gorzej to pokaże praktyka.
    ale 1d3 i 1d4 to crop, punkty sa rozstawione porównywalnie, matrycy tylko jest więcej

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    ale 1d3 i 1d4 to crop, punkty sa rozstawione porównywalnie, matrycy tylko jest więcej
    najlepszy rozkład był w nikonach serii d2 i tam jakoś nie było problemu przy 10,5 ryba.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    Polska tak dobrze "wychodzi" z kryzysu, bo taniej się już nie da w europie zarabiać więc i mamy najmniejsze skutki
    Ale co ma stawka minimalna i najubożsi do 1DX? Takie osoby niestety nie mogą sobie pozwolić nawet na 600D. Skończ więc już robić za polskiego wąsa i zrozum, że nie wszyscy psioczą na swoje zarobki tak jak Ty.

wg tej teorii nie masz sie co chwalić że cie kryzys nie dotknie zapewne 1dx też za szybko nie dotkniesz
    ajć. zabolało hehehe

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

najlepszy rozkład był w nikonach serii d2 i tam jakoś nie było problemu przy 10,5 ryba.
    D300 też ma bardzo ładnie rozstawione punkty AF - i co z tego? To wszystko są/były cropy... D3/D3s/D3x nie mają dużo lepiej od 1DX (jeśli w ogóle)...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

Domyślnie

miałem nikona d2hs, puszka prawie idealna, z wyjątkiem matrycy

d2 to w dalszym ciągu crop, a nie FF
    podobno są jakieś trudności natury technicznej w tak szerokim rozstawieniu punktów AF na pelnej klatce, tak jest w nikonie i canonie

Domyślnie

Przebrnąłem przez cały wątek, uff... Mogę powiedzieć jedno - świetny aparat. Ma dwa minusy, realna dostępność w Polsce najwcześniej w wakacje 2012, a druga sprawa jest za drogi.
    Popieram tu zdanie trrr.
    To jest sprzęt kierowany do reporterów. Teraz pytanie czy ktoś z Was wie ile miesięcznie reporter może odłożyć na zakup sprzętu? Nawet nie zarobić - odłożyć. Sądze, że to jest rok zbierania i to u tych lepszych.
    Takie są polskie realia i nie ma się co na nie obrażać. Uważam, że lepszą inwestycją jest "kupienie" sobie za te pieniądze trochę wolego czasu i poświęcenie go na zrobienie dobrych zdjęć. To na pewno lepsza inwestycja.
    Po za tym chyba wszyscy z tu obecnych mają aparaty do robienia zdjęć
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Nikt nie mówi i na pewno w Canonie (tym światowym) ludzie potrafią myśleć więc zdają sobie sprawę, że te kilkadziesiąt milionów reporterów, nie rzuci się od razu na nową puchę.

Poza tym, Polska to tylko niewielka część świata więc te czarne, egocentryczne scenariusze są kompletnie odrealnione.

Ja sobie pewnie kupię tą puchę. Może nie za rok, ale jak już się trochę opatrzy. Na mój onanizm sprzetowy i potrzeby, to będzie absolutny szczyt.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ja sobie pewnie kupię tą puchę. Może nie za rok, ale jak już się trochę opatrzy. Na mój onanizm sprzetowy i potrzeby, to będzie absolutny szczyt.
    Poczekaj, aż wsadzą w to taką matrycę, jaka jest w tej nowej kamerze Lytro, która jest dzisiaj na jedynkach w serwisach fotograficznych i technologicznych. Wtedy wszelkie problemy z autofokusem odejdą zupełnie do lamusa, a Ty totalnie odpłyniesz :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    Heh. Źle napisałem. Miałem na myśli układy zrzutowane na FF czyli 1ds3 który ma identyczny AF co 1d3(1d4 ma tak samo szeroko). Układ punktów AF z 1ds3 jest chyba najszerzej rozstawionym układem punktów AF w kadrze FF(większość skrajnych jest krzyżowa).

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tu jest ciekawy artykuł o AF i problemach z rozstawieniem pól - LINK
    Pozdrawiam Rysiek

Strona 22 z 84 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów