a gdzie złącze Thunderbolt?
a gdzie złącze Thunderbolt?
Wiem, ale przecież nie zrobią wersji na zamówienie pt. Złóż sobie aparat marzeń, dostawa w 14 dni..
Jak kupowałem wcześniej 1D3, czy 1D4, to z całą ich wagą, dziesiątkami klatek na sekundę itp. A potem korzystałem z single shot i środkowego punktu.
Musi być lepiej niż w 5II, pytanie o ile lepiej.
Pamiętaj też, że takie mocno podbite DR wygląda specyficznie.
Jarek
Pieknie to sie zapowiada i wszystko ladnie piekniemysle ze teraz przyjdzie nam poczekac na nastepce 5D II. Caly naklad pracy pojdzie na produkcje nowej puszki na olimpiade i euro 2012.
Kuszaca propozycja - troche zaskakuje brak Wifi wbudowanego...
w sensie że M9 takie słabe ?
![]()
Jedynka za droga, za wielka... zawsze była poza sferą nawet teoretycznych zakupów. Co innego 5D.
Pytanie czy widząc specyfikację nowej jedynki można jakoś antycypować jak będzie wyglądała nowa piątka?
Te 18Mpix to byłoby dla mnie idealne w aparacie na poziomie 5D, jeśli ISO i DR byłby dużo, dużo lepsze niż to co jest teraz w mkII.
18MP to dużo za mało . Miejmy nadzieję, że 5dmkIII spokojnie przebije 30+ MP
"...together with gapless microlenses to achieve enhanced light gathering efficiency, higher sensitivity and less noise at the pixel level. The new sensor has improved on the already very high signal-to-noise ratio of sensor output of earlier EOS models for outstanding image quality, even in extremely low light. When combined with the Dual DIGIC 5+ imaging processors the results are stunning." - notka prasowa z dpreview.
Nie wprost ale jest. Dr jest na dole, będzie można ciągnąc dużo z cieni tak jak w nowych matrycach nikona. Pixel jest większy niż w 5dII wiec światła nieco zyskają może 1/3 EV urwą. Więcej info o sensorze (podobno największe improvement w całym body) jest na dpreview w ichnim overview.
AF trochę wzorowany na nikonie (nie wiem czemu) ale jest lepiej niż tam bo crossy są również po bokach. Co do rozstawienia to może szału nie ma ale podzielcie sobie klatkę(pion i poziom) na 3 części punkty crossowe AF wypadają w pobliżu tych lini/przecięć. Szkoda że nie ma po bokach tych double cross.. stałki by się cieszyły.
Ogólnie co do puchy to dalej jestem w szoku i co chwile sprawdzam kalendarz i dpreview czy nie pomyłka jakaś..
nie wiem czy było ale przykład jak ładnie seryjnie pstryka
http://www.flickr.com/photos/inrsoul/6256207783/
CANON Laik