Strona 77 z 84 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Domyślnie Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Cytat Zamieszczone przez Rafaelito Zobacz posta
    To profesjonalni filmowcy w Stanach też muszą dorabiać przy kotletach? Co za świat Pewno, że jeśli miałbym dostęp do 1DC to bym go użył, lecz kto o zdrowych zmysłach do filmowania kotletów kupi 1DC i filmowe obiektywy, no bo jak pro to pro? Fajnie byłoby zacząć filmować w 4K już dziś, tylko że zachowanie oryginałów do przyszłej dekady gdzie 4K zajrzy pod strzechy, wymagać będzie szafy terabajtowych dysków. Jeśli miałbym konwertować to do Full HD to znowu na co mi 1DC? O wymogach kompa już nie wspomnę. Trybu filmowania 1080p 50/60fps Sony nie daje już tylko w swoich słuchawkach w Canonie zaś dostępny jest on jedynie w najdroższym modelu aparatu. Z 4K pożytek będzie w przyszłej dekadzie a za sprzęt trzeba zapłacić już dziś. Nie wiem ilu klientów jest dzisiaj w Stanach na 4K, za to liczba klientów w Polsce zbliżona jest do liczby telewizorów 4K w tym kraju, w Warszawie widziałem jeden- na wystawie, w Łodzi widziałem w akcji projektor- demo, nawet nie był do kupienia
    Odbiegamy od tematu ale skoro pytasz...
    Co złego w dorabianiu fuchami?
    To tylko kwestia ceny.
    Ostatnio rozmawiałem na ten temat ze znanym pro (warsztaty foto - D.G Maynard) - jak wszyscy boryka się z tym problemem.
    Masz nazwisko, klienci pchają się drzwiami i oknami a ty wolisz robić coś bardziej ambitnego.
    Proponujesz więc nierealną, zaporową cene i... w większości przypadków masz kontrakt!
    Jeżeli koszt fotografa to około 5% wydatków, a ślubów z kategorji sześcio - siedmio cyfrowych nie brakuje, to o jakich kwotach mówimy?
    Srebrników nigdy zawiele, jeżeli stać cię na opłacenie NYU to dlaczego nie np. Princton?
    Co do kosztów sprzętu o którym tu mówimy - nie wiem jak to wygląda w Polsce, tutaj jak nie masz to wypożyczasz na dzień, weekend, tydzień.
    Ceny są zupełnie przystępne i jak masz daleko to przesyłką masz z dnia na dzień - zwrot tą samą drogą.
    Z 4K Canon robi pierwsze kroki z 1DC i obiektywami CN-E.
    Zobaczymy jak to się rozwinie, zaczyna być ciekawie choć standartem pozostają ARRI i Red One.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Ale to czyli co - 1Dx nie ma trybu cichej migawki?

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez mircopolo Zobacz posta
    Proponujesz więc nierealną, zaporową cene i... w większości przypadków masz kontrakt!
    Wierz mi, że jakbym miał choć ze dwóch klientów na 4K, którzy chcieliby za to uczciwie- zaporowo zapłacić to dzisiaj pojechałbym kupić 1DC i jakiś filmowy obiektyw a tak to niestety, Polska to nie Stany a łódzkie czy mazowieckie to nie California

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

dobra, juz doczytalem ze 1Dx nie ma trybu cichych zdjec
    duzy minus dla slubniakow (serio)
    odkad zaczalem w kosciele uzywac trybu cichego w 5DIII to teraz nie wyobrazam sobie wrocic do normalnego klapania lustra w czasie ceremonii.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Coś już napisał Awatar Hadrian
    Miasto
    Wawa

Skoro amatorskie 5d ma to 1 tez ma i to od dawna...

Sent from my iPad using Tapatalk

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Tryb cichy w 1DX jest nim jedynie z nazwy
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

E tam. W ostatnią sobotę robiłem chrzest. W kościele była piątka dzieciaków do ochrzczenia. Jedno darło się tak, że dźwięk lustra z 1DX'a wydawał się cichy jak lot komara. Pozwoliłem pojechać sobie nawet serią podczas namaszczania. Miny tych co usłyszeli 12 klatek/s bezcenne

Coś już napisał

Eos-M najlepiej. Bo migawka cicha ..... raczej od 1dx nic lepszego nie bedzie do ślubów..

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

w 5d mk3 ten tryb cichy jest wg. mnie do niczego - lag wzrasta niemiłosiernie i w ogóle nie da się robić fotek (przynajmniej ja nie potrafię). Jak komuś ten tryb pasuje, to super, ale nie przesadzajmy z faktem, że jest on taki świetny i taki niezbędny. Ja wam powiem, że mimo, iż wydawało mi się, że zastąpię 1dmk3 nowym 5dmk3 to po prawie roku używania doszedłem do wniosku, że dla mnie tylko 1Dx - tak, mam do sprzedania 5D mk3 w idealnym stanie -> patrz giełda. 5Dmk3 jednak duzo brakuje do 1D.
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

1DX w kościele nie robi więcej hałasu niż coraz to bardziej wdzierające się tam różnej maści Alfy, których bez umilającego tam wszystkim życie flasha jeszcze nie widziałem.

Strona 77 z 84 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów