Zgadzam się z Grześkiem. Z tego porównania wynika jedynie to, że w jpg 22 mpx wygląda lepiej na cropie 100% od 18 mpx i nic więcej. Ale to rzeczywiście, odkrywcze.
Ostatnio edytowane przez Rafaelito ; 07-03-2013 o 21:20
Jak coś trzeba na szybko to robię RAW+jpg, wstępnie do oględzin mam już "gotowe" zdjęcie. Same jpg robię jedynie X-Pro1 bo tu rzadko jest coś do poprawy.
A to była teza?! Jeśli tak to chyba fałszywa bo jak "widać" 100%, całych trzech posiadaczy, używa RAW. Z RAWa zrobisz jpg odwrotnie się nie da. Żeby nie było offtopicznie, wstępne porównanie AF z MKIII i MKIV ... nie ma porównania, w Servo dla szybko poruszających się obiektów na i od, nawet o dziwo w nocy na 30 klatek może jedna AOF. Z resztą single mode podobnie.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Moich dwóch twardzieliFujifilm X-Pro1, Canon 1DX na Arktyce przy -53 °C - relacja
Ekstremalna przygoda, zaiste! Zdjecia z Canona robia fantastyczne wrazenie, choc nie wiem, czy przy takich mrozach nie zdecydowalbym sie tylko na... leice M6...
Witam, zbliża się wielkimi krokami zamiana body. Mianowicie moje 5d MK II idzie pod młotek a na horyzoncie pojawia się 1D. Nigdy nie miałem tego aparatu w dłoniach, czytałem tylko recenzję. Pytanie kieruję do osób które kiedyś przesiadały się z 5D na 1D jakie były wasze pierwsze efekty "wow" czyli plusy i minusy 1D pod względem 5D. I na koniec konkretne pytanieczy warto zamienić 5d MKII na 1D ?
dzięki i pozdrowienia
![]()