Zależy jaki filtr AA na matrycy, jaki obiektyw, etc. Poza jakimiś ewentualnymi, szczególnymi przypadkami nie powinien być gorszy od 21 mpix z 5D Mark II.
Zależy jaki filtr AA na matrycy, jaki obiektyw, etc. Poza jakimiś ewentualnymi, szczególnymi przypadkami nie powinien być gorszy od 21 mpix z 5D Mark II.
piękna matryca. czy to "16 kanałowa" znaczy po prostu 16-bitowa?
Świetna pucha a sporo narzekań. Wszystkim nie dogodzi ale TU naprawdę nie ma (na razie) na co narzekać. Na nikoniarze.pl już 10 stron o 1D X więc ma większe branie.
Zastanawia mnie tylko fakt, że praktycznie pół roku przed wprowadzeniem jej do sklepów już jest reklamowana. Ciekawe dlaczego ?
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Bo agencje muszą już zacząć planowanie budżetu na przyszły rok dlatego tak wcześnie. Poza tym do marca mogą mieć większą pewność, że nie będzie powtórek z wczesnymi wadami 5D2 czy 1D3 tylko z drugiej strony, lepiej żeby naprawdę był bez najmniejszej wady bo jak coś wyjdzie w kwietniu/maju to mogą nie zdążyć z naprawami na letnie eventy![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Podejrzewam że poza kwestami czysto marketingowymi zwyczajnie będzie można tę puszkę testować do upadłego przed olimpiadą i usuwać wszelkie wady.
Pamiętamy co było z 1DmkIII to była przełomowa pucha wyprzedzająca o lata świetlne konkurencję w momencie wypuszczenia, a przez niedopracowany AF okazała się wpadką dekady.
Mam wrażenie że w Canonie wyciągają wnioski z takich wpadek.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Taka prosta teoria. 1Ds3 jest już antykiem i ludzie już głośno krzyczą o nowe-lepsze. Nie bardzo pewnie są gotowi do produkcji (po tsunami czy z innych powodów). Wiadomo też że Nikon i Sony też przywalą teraz sprzętem. Trzeba się zabezpieczyć aby nie stracić więcej klientów. Nikon ostatnio trochę Canonowi odebrał.
...
Bythom.com - Oct 18: X Sure Seems Popular.
W skrócie: to czerwony klon D4 (premiera za tydzień), reszta na stronce j/w.
Ktoś narzekał na brak studia: Sony zapowiedziało 36 MPx = A99 = D4X = 40 MPx 1DXs po wewnętrznym domknięciu specyfikacji sensora A99 i tym samym D4X.
http://www.robgalbraith.com/bins/mul...=7-11666-12012
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale dla wyznawców fire in the hole Canon dał dodatkowe 100k gwarantowanej migawki.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 18-10-2011 o 21:49
the silence is deafening
Trzeba się mniej starać o ochronę i przecieki po oddaniu puszki testerom :-) Przypuszczalnie chodzi o to, że mają zrobioną elektronikę, którą mogą się publicznie chwalić (co jest istotne zważywszy na różne imprezy sportowe w przyszłym roku i planowanie wydatków w agencjach), a potrzebują dopracować algorytmy w firmware. Zwłaszcza, że w tym aparacie praktycznie wszystkie układy są nowe.