Strona 10 z 77 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zależy jaki filtr AA na matrycy, jaki obiektyw, etc. Poza jakimiś ewentualnymi, szczególnymi przypadkami nie powinien być gorszy od 21 mpix z 5D Mark II.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

piękna matryca. czy to "16 kanałowa" znaczy po prostu 16-bitowa?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    piękna matryca. czy to "16 kanałowa" znaczy po prostu 16-bitowa?
    Nie. To znaczy, ze jest 16 osobnych linii, którymi dane spływają z sensora w tym samym czasie. Rawy są nadal 14 bitowe.
    ...

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Świetna pucha a sporo narzekań. Wszystkim nie dogodzi ale TU naprawdę nie ma (na razie) na co narzekać. Na nikoniarze.pl już 10 stron o 1D X więc ma większe branie .
    Zastanawia mnie tylko fakt, że praktycznie pół roku przed wprowadzeniem jej do sklepów już jest reklamowana. Ciekawe dlaczego ?
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Świetna pucha a sporo narzekań. Wszystkim nie dogodzi ale TU naprawdę nie ma (na razie) na co narzekać. Na nikoniarze.pl już 10 stron o 1D X więc ma większe branie .
    Zastanawia mnie tylko fakt, że praktycznie pół roku przed wprowadzeniem jej do sklepów już jest reklamowana. Ciekawe dlaczego ?
    Bo agencje muszą już zacząć planowanie budżetu na przyszły rok dlatego tak wcześnie. Poza tym do marca mogą mieć większą pewność, że nie będzie powtórek z wczesnymi wadami 5D2 czy 1D3 tylko z drugiej strony, lepiej żeby naprawdę był bez najmniejszej wady bo jak coś wyjdzie w kwietniu/maju to mogą nie zdążyć z naprawami na letnie eventy
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Bo agencje muszą już zacząć planowanie budżetu na przyszły rok dlatego tak wcześnie. Poza tym do marca mogą mieć większą pewność, że nie będzie powtórek z wczesnymi wadami 5D2 czy 1D3 tylko z drugiej strony, lepiej żeby naprawdę był bez najmniejszej wady bo jak coś wyjdzie w kwietniu/maju to mogą nie zdążyć z naprawami na letnie eventy
    Podejrzewam że poza kwestami czysto marketingowymi zwyczajnie będzie można tę puszkę testować do upadłego przed olimpiadą i usuwać wszelkie wady.
    Pamiętamy co było z 1DmkIII to była przełomowa pucha wyprzedzająca o lata świetlne konkurencję w momencie wypuszczenia, a przez niedopracowany AF okazała się wpadką dekady.
    Mam wrażenie że w Canonie wyciągają wnioski z takich wpadek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Bardzo rozsądnie. Do tego jeszcze kryzys, tragedia z tsunami i wreszcie uznali, że z wpadkami (przynajmniej tymi większymi, które nie są w stanie usunąć poprawki w oprogramowaniu) koniec. Jeszcze niekończąca się, zdrowa konkurencja i efekty cieszą. Dobrze jest
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ciekawe dlaczego ?
    Taka prosta teoria. 1Ds3 jest już antykiem i ludzie już głośno krzyczą o nowe-lepsze. Nie bardzo pewnie są gotowi do produkcji (po tsunami czy z innych powodów). Wiadomo też że Nikon i Sony też przywalą teraz sprzętem. Trzeba się zabezpieczyć aby nie stracić więcej klientów. Nikon ostatnio trochę Canonowi odebrał.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ciekawe dlaczego ?
    Bythom.com - Oct 18: X Sure Seems Popular.

W skrócie: to czerwony klon D4 (premiera za tydzień ), reszta na stronce j/w.

Ktoś narzekał na brak studia: Sony zapowiedziało 36 MPx = A99 = D4X = 40 MPx 1DXs po wewnętrznym domknięciu specyfikacji sensora A99 i tym samym D4X.

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...=7-11666-12012

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale dla wyznawców fire in the hole Canon dał dodatkowe 100k gwarantowanej migawki.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 18-10-2011 o 21:49
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Trzeba się mniej starać o ochronę i przecieki po oddaniu puszki testerom :-) Przypuszczalnie chodzi o to, że mają zrobioną elektronikę, którą mogą się publicznie chwalić (co jest istotne zważywszy na różne imprezy sportowe w przyszłym roku i planowanie wydatków w agencjach), a potrzebują dopracować algorytmy w firmware. Zwłaszcza, że w tym aparacie praktycznie wszystkie układy są nowe.

Strona 10 z 77 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów