Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Interfoto w Warszawie - sklep mało renomowany.

Mieszany widok

Domyślnie

Nie sądzę, by komuś z "góry" chciało się to kontrolować, a klientom na początek podjąć działania i zgłosić takie zachowanie sklepów, jeżeli w PL jest to nagminne...
    Sami na to pozwalamy przytakując. Jedna, dziesięć, czy sto osób, które zostały tak potraktowane, nic nie zmienią w PL pisząc swoje żale na forum... Nie tędy droga.

Sklep widzi możliwość zarobienia, to korzysta, tym bardziej, że dziury w prawie na to pozwalają, a wręcz same zachęcają do takiego działania. Na uczciwość sklepów coraz rzadziej możemy liczyć (a może i zawsze tak było, tylko młodzi byliśmy i naiwni ). Jak to mówią - umiesz liczyć, licz na siebie. Sprawdzaj, pytaj, potwierdzaj (pisemnie), to zwiększysz swoje szanse na zadowolenie - ot nasza piękna rzeczywistość.
    Ktoś chętny, by to zmienić? Musiałby się mooocnoo postarać
    Ostatnio edytowane przez Ariene ; 18-10-2011 o 09:56

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Moje doświadczenie z Interfoto jest jak najbardziej pozytywne. Kupowałem obiektyw używany, na miejscu w sklepie. Nie dość, że mieli zgodnie z ofertą podaną na stronie www więcej sztuk, to jeszcze można było negocjować cenę. Otrzymałem też gwarancję sklepu na piśmie na okres 6 m-cy.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam mieszane uczucia względem Interfoto. Z jednej strony całkiem sensowny kontakt z drugiej czasem dogadać się nie można. Towar raz jest za chwilę go nie ma bo się pomylili/nie sprawdzili. Robiłem u nich zakupy dwukrotnie Canon tilt-shift 24 i 17 mm. Oba oddałem na drugi dzień po dokładnym sprawdzeniu. NIe robili problemów ale pieniążki szły w drugą stronę znaaaaacznie wolniej niż do nich. Obiektywy wydawały się nowe ale w jednym brakowało książeczki oraz dodatkowej nakładki na pokrętło chyba shifta (w fabrycznych ezg cos takiego jest). Z ts 24 II pojechałem nawet na Żytnią bo miałem wątpliwości co do luzów na pokrętłach - stwierdzono, że są znacznie większe niż w fabrycznych egz. Zaoferowali ze w ramach gwarancji naprawią. Nie chciałem się w to bawić - po prostu towar oddałem. Tak się tylko zastanawiam kto następny je kupi...Zalecam ostrożność i sprawdzenie wszystkiego o ile to możliwe na miejscu.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pytanie, czy któryś z zadowolonych kupujących, którzy dostali tą gwarancję na 6 miesięcy faktycznie z niej skorzystał?
    Dopiero wtedy okazałoby się, na ile interfoto jest fair.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów