Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Interfoto w Warszawie - sklep mało renomowany.

Mieszany widok

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Domyślnie Interfoto w Warszawie - sklep mało renomowany.

Witajcie
    Chciałbym krótko opisać Wam jak wymieniony wyżej sklep dba o swoją renomę i szanuje klientów.
    Zamówiłem w tym sklepie obiektyw 60/2.8 Macro. Na stronie sklepu widniała oferta 1460 zł + wysyłka. Cena wydała mi się bardzo atrakcyjna - więc zamówiłem. Następnego dnia bez telefonu ze strony firmy moje zamówienie zostało anulowane. Moim zdaniem panowie zorientowali się, że (moim zdaniem):
    1. Nie mają obiektywu, który figuruje w ofercie jako nowy i dostępny.
    2. Cena jest zbyt niska.
    Anulowali więc moje zamówienie, a za chwilę obiektyw pojawił się jako dostępny za 1690 zł.Podobno go nie mieli.

Zadzwoniłem do firmy, która nie wysiliła się nawet na wytłumaczenie swojego postępowania. Jeden z Panów powiedział mi, że to normalne postępowanie. Wystawiamy w ofercie towar, którego nie mamy, a jak cena oferowana okaże się nierealna to anulujemy - to już mój dopisek.
    15 lat prowadziłem działalność handlową i nie do pomyślenia było dla mnie, aby zmieniać cenę towaru po jego zamówieniu tylko dlatego, że mam bałagan i nie przecenowałem towaru po nowej dostawie.
    A już miałem zrobić w tej formie kilka innych zakupów. Przestrzegam więc przed firmą "z renomą", jak o sobie piszą.

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Ta firma od lat słynie z nagminnego zawyżania stanu technicznego sprzedawanego sprzętu, jak i z wysokich cen. Nigdy nie oglądam ich ofert, bo cokolwiek mają, to bez trudu wszystko to znajdę gdzie indziej w dużo atrakcyjniejszych cenach.
    5DMKII

Początki nałogu

Domyślnie

Szkoda że tak źle wspominacie współpracę z Interfoto. Ja problemów z nimi nie miałem (może dlatego że osobiście wszystko załatwiałem) i często sprawdzam oferty na ich stronie. Ceny również mają przyzwoite - ale na używany sprzęt. Oczywiście że można znaleźć taniej, ale moim zdaniem chłopaki nie mają się czego wstydzić.
    A co do historii niki68 - też kiedyś miałem analogiczną sytuacje z pewnym sklepem internetowym. Po prostu jeżeli cena wydaje się "znacznie bardziej zachęcająca" niż u innych dostawców, lepiej się dopytać czy na pewno jest aktualna;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja miałem kiedyś podobną sytuację zresztą nie raz (nie kupowałem akurat nic w interfoto). W jednym przypadku chodziło o to że w sklepie zwyczajnie się pomylili - kolumny które kupiłem były wstawione w cenie modelu o klasę niższego. Po prostu sprzedali mi w cenie za jaką kliknąłem - mimo że nie mieli ich na stanie. Sprzedawca mi powiedział że mimo różnicy w cenie grubo ponad 1000 zł na sztuce nie wyobraża sobie żeby po złożeniu zamówienia powiedzieć, że cena jest pomyłkowa i mam dopłacić . W innym przypadku najzwyczajniej ściemnili że towar uległ uszkodzeniu . Jeszcze w innym było praktycznie jak u kolegi - nie było towaru i po zamówieniu mail iż owszem mogą sprowadzić ale drożej - ten ostatni przypadek przerabiałem zresztą w różnych sklepach najczęściej.
    U nas takie podejście to wciąż norma. Żywię jednak nadzieję, że z czasem coraz częściej będziemy się spotykali z sytuacją jaką opisałem na początku.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-10-2011 o 23:51
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Kilka zakupów odbierałam u nich osobiście i nigdy nie miałam problemów. Faktem jest, że absolutnie zawsze przed dokonaniem zakupu poprzez internet dzwonię do sklepu, i potwierdzam, oraz utwierdzam wszystko mailowo. W razie odbioru osobistego, a w oparciu o cenę widniejącą w sklepie www polecam wykonanie telefonu i rozmowę (z potwierdzeniem mailem - potwierdzenie rezerwacji towaru, ceny itd...)

Przezornego i Bóg strzeże... Kupowanie bez kontaktu to kupowanie na własną odpowiedzialność... a potem wielkie zdziwienie.
    Ostatnio edytowane przez Ariene ; 18-10-2011 o 08:49

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    Kupowanie bez kontaktu to kupowanie na własną odpowiedzialność... a potem wielkie zdziwienie.
    Ale tak nie powinno być!

Jeżeli firma ma sklep internetowy i tam wystawia ofertę, klient to kupuje, dostaje automatyczne potwierdzenie złożenia zamówienia. To zdziwienie powinno być wtedy jak firma się nagle wycofa, a nie jak zrealizuje zamówienie po cenie którą sama zaoferowała.

Kiedyś wysłałem zapytanie mailem, czy mogę kupić obiektyw za wskazaną cenę i ile się czeka na realizację. Nie dostałem odpowiedzi, ale zauważyłem, że szybko ktoś poprawił cenę na stronie o 100 zł w górę. Taka nasza polska rzeczywistość.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tak, ale wyłącznie w naszym chorym kraju.

Coś już napisał
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Myślę, że warto o tym pisać i podawać nazwy sklepów. Rozumiem, że może zdarzyć się jakiś błąd czy niedopatrzenie, nikt nie jest nieomylny. Jednak niepoważne traktowanie klienta szybko może się zemścić dzięki takiej szemranej antyreklamie, a sprzedawcy nic tak nie zmotywuje jak spadek sprzedaży.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Zamawiałem u nich 70-200 2.8 IS, nie dość że było tanio to i bezproblemowo wszystko zostało załatwione. Pytałem również o ew. problemy i możliwość wymiany, na co usłyszałem, że mają kilka sztuk tego obiektywu i nie będzie problemu. Ponad to często dają swoją gwarancję na używane obiektywy, które gwarancji producenta już nie mają.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Ja z Interfoto mam dobre wspomnienia, co prawda za wiele u niech nie kupiłem bo raptem 1 obiektyw. Szkło używane. Cena była ok w porównaniu z innym sklepami i ofertami. Jako że szkło było używane i nie miał gwarancji canona, dali mi swoją bodajże pół roczną.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów