nie jest źle, mogło być lepiej mogło i być gorzej, uwazam że jeżeli to twój pierwszy ślub to nie jest źle, trochę swojego rodzaju obróbki i zdjęcia mogłby by wyglądać trochę lepiej ale jeżeli państwo młodzi zadowoleni to ten reportaż napewno wypadł na plus dla ciebie
ogolnie w porządku, ale wg mnie zbyt surowe pliki + za dużo flesza. podbij iso i zmniejsz błyski
5d mark II
Co mnie najbardziej razi to że czasami jest kamerzysta na zdjęciu np przy torcie (nie wiem czy nie mogłeś się ustawić inaczej ale to bym zmieniłOgólnie bardzo fajnie jak na pierwszy ślub choć plener (nie chodzi o porę i wykonanie tylko pozycje kadry) mozna by zmienić
Bardzo fajnie i czysto wykonane, więc teraz tylko ćwicz obróbkę i będzie dobrze.
Brak ;(
Podobają mi się zdjecia plenerowe, w śniego. Świetne światło, fajne kadry, radość na twarzach młodej pary. Fotki w pokoju hotelowym też niczego sobie, aczkolwiek nie wszystkie momenty uchwycone prawidłowo.
Z kolei jesli chodzi o reportaż z wesela, kościoła, to nie rozumiem dlaczego robiony jest tylko z perspektywy panny młodej. Wyglada to jakby ten dzień był tylko jej świętem, a pan młody był tylko dodatkiem![]()
Ostatnio edytowane przez szambonur ; 31-03-2013 o 23:29
EOS 50D, EOS 600D, C10-22, C50 1.4, C85 1.8, Samyang FishEye 8mm, Canon 580 EX II i Metz AF-1 58 (wybuchnięty)
zdjęcia z nieco cieplejszym balansem bieli niż łapanym na suknię lub koszulę młodego mogą wyglądać przyjemniej, a desaturacja powinna być zabiegiem celowym, a w kilku ostatnich kadrach aż prosi się o kolory, wyglądają jak by po prostu wyparowały...
kadry, technicznie i estetycznie lepsze z drugiego,
to nie obróbka kuleje, po prostu musisz się zastanowić co chciałbyś pokazać i w jaki sposób zrobić to najwłaściwiej i przystępniej dla odbiorcy; odwołuję się więc raczej do Twojego poczucia estetyki, niż umiejętności panowania nad PS lub LR o czym wspominałeś;
ps. zdjęcia z drugiego repo wyglądają raczej jak z hali produkcyjnej niż kościoła
Pierwszy zrobiłbym tak samo. O ile bym podołał.
Kolejny ślub... inny.
Nie jestem zwolennikiem takich technik (za stary już chyba), ale Twoje "cudaki" niczego.
Żeby nie za słodko to może kadry bym poprostował (3, 7). Nie chce mi się głową kręcić do oglądania.
Zapodawaj.
....C50E....C40D
Dwa zupełnie różne reportaże.
Czekam na więcej zdjęć, żeby się mocniej wypowiedzieć. Na uwagę zasługuje zdjęcie numer 4 - pokusiłbym się może jedynie o większą symetrię.
4 sie podoba, ładnie czysto