Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Migawka a gwarancja.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sephiroth Zobacz posta
    A ile kosztuje wymiana migawki? Dajmy na to w 40D.
    >100k: 550zł brutto (części i robocizna) +przesyłka
    ...no chyba, że ostatnio podnieśli stawki.
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=17120
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31625
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Domyślnie Odp: Migawka a gwarancja.

Niestety ale te bzdury Canon nie uwzględnia gwarancja mój przykład:

1 DS MARK III powinien wytrzymać do 300 tys wytrzymał nie całe 88 tys ( jak jakaś amatorska puszka)

Informacja od canon którą otrzymałem to taka iż na prawa na koszt własny i oni nigdy i nigdzie nie informowali o żywotności migawki a tu przykład kłamstwa Canona:
    https://www.dpreview.com/articles/48...smarkiii#press
    Canon EOS-1Ds Mark III - Optyczne.pl

są jeszcze specyfikacje na anglojęzycznej stronie canon. Oczywiście otrzymałem informacje, z serwisu iż Canon gwarantował przebieg migawki do nie dawna ale wycofał się z tego ( Panowie prawo nie działa wstecz ) Nie polecał Canona !!! Miałem w następnym roku przenieś sie na DX ale pójdę do konkurencji skoro mój profesjonalny sprzęt kupiony w profesjonalnej firmie wytrzymał tyle co jakiś amatorski ! I profesjonalna firma tak traktująca klienta ze się rozłącza albo nie rejestruje zgłoszenia ? no brawo Panowie byle tak dalej

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

spróbuj wysłać zapytanie do serwisu w berlinie, oni nie odwalają takiej fuszerki jak się czasem słyszy o naszym CSI
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    spróbuj wysłać zapytanie do serwisu w berlinie, oni nie odwalają takiej fuszerki jak się czasem słyszy o naszym CSI
    I to jest jedyna droga lub pisanie do centrali bezpośrednio. Konkurencja na pewno przytuli i da gwarancję... Oczywiscie. Nowe wytyczne widać przyszły i darmowe wymiany się skończyły. Mi ktoś mówił, że trochę inaczej jak ktoś jest w CPS.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Miro891 Zobacz posta
    Niestety ale te bzdury Canon nie uwzględnia gwarancja mój przykład:

1 DS MARK III powinien wytrzymać do 300 tys wytrzymał nie całe 88 tys ( jak jakaś amatorska puszka)

Informacja od canon którą otrzymałem to taka iż na prawa na koszt własny i oni nigdy i nigdzie nie informowali o żywotności migawki a tu przykład kłamstwa Canona:
    https://www.dpreview.com/articles/48...smarkiii#press
    Canon EOS-1Ds Mark III - Optyczne.pl

są jeszcze specyfikacje na anglojęzycznej stronie canon. Oczywiście otrzymałem informacje, z serwisu iż Canon gwarantował przebieg migawki do nie dawna ale wycofał się z tego ( Panowie prawo nie działa wstecz ) Nie polecał Canona !!! Miałem w następnym roku przenieś sie na DX ale pójdę do konkurencji skoro mój profesjonalny sprzęt kupiony w profesjonalnej firmie wytrzymał tyle co jakiś amatorski ! I profesjonalna firma tak traktująca klienta ze się rozłącza albo nie rejestruje zgłoszenia ? no brawo Panowie byle tak dalej
    A co w warunkach gwarancji napisali, czy jest napisany gdzieś ten przebieg 300tyś, w instrukcji może, na której stronie ?

Bo może należy szukać u źródeł a nie jakiś stronkach z koziej d**y ? Ale może ktoś inny znajdzie tę informację, na stronach jp?

https://www.usa.canon.com/internet/p...s-1ds-mark-iii

Typowe internetowe przeklepywanie treści bez wiedzy na ten temat, jeden coś napisze (np. dpreview), drugi powtórzy (np. optyczne), trzeci jest święcie przekonany że to prawda. Te wszystkie informacje o przebiegu migawek, to ktoś słyszał, ale czy widział to inny już temat.
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 14-08-2017 o 16:19

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Te wszystkie informacje o przebiegu migawek, to ktoś słyszał, ale czy widział to inny już temat.
    Jak poszukałbyś na tym forum, to byś znalazł takie przypadki (osób, które miały za darmo wymienione migawki przy przebiegu mniejszym niż "planowane życie" podzespołu). Jednak nigdy nie było to oficjalnie zapisane w gwarancji, i odbywało się na podstawie "dobrej woli" producenta.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Jak poszukałbyś na tym forum, to byś znalazł takie przypadki (osób, które miały za darmo wymienione migawki przy przebiegu mniejszym niż "planowane życie" podzespołu). Jednak nigdy nie było to oficjalnie zapisane w gwarancji, i odbywało się na podstawie "dobrej woli" producenta.
    Nie neguje faktu wymiany migawki, tylko domagania się jakiejś naprawy na podstawie np. optyczne.pl . A czy było to na podstawie "dobrej woli" czy "noty serwisowej - confidential" to już inna sprawa.

--- Kolejny post ---

Btw, gwarancji, jakiej gwarancji? Sprzętu produkowanego w latach 2007-2012

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów