Mam strych. Na strychu worki z "chomikaliami". "Chomikalie" to takie zachomikowane "przydasie". "Przydasie" biorę z rozpakowanych sprzetów AGD.
Taki strych z chomikaliami ma tę wadę, że trzeba go co jakiś czas "wietrzyć" Wczoraj własnie wykonałem wietrzenie na łączną ilość 7 m sześciennych przydasi, które się do niczego nie przydały przez ostatnie 15 lat.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
A jakby kurierem na palecie go wysłać?Wg mnie lekka paranoja, poczta nigdy nie zniszczyła mi paczki ani sprzętu w środku, normalnie, ciasno zapakowanego w karton + sporo upychacza [gazety, styropian, folia bąbelkowa]. To nie lotnisko.
C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:
Trochę odbiegnę od tematu.
Przydasie i chomikalia do bardzo fajne określenia. Kupuję je
W kwietniu byłem w Czarnobylu i wśród ekipy z którą byłem, napoje wyskokowe nazywały się "płyn lugola" lub "zakolegowywacz".
Też mi się podobało.
Las3k@ ja już kiedyś wysłałem bardzo drogi jak na ówczesne czasy monitor do komputera i do adresata dotarł w kawałkach. Dlatego zawsze mam obawy jak coś drogiego wysyłam.
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
ubezpieczony DHL - paczki ubezpieczone mają inny status traktowania , jak zniszczą - zapłacą i tyle
Jeśli opakowanie jest oryginalne, to jest ono wcześniej (w fazie projektowej i później jedna sztuka na ileś tam... oczywiście z towarem) testowane na okoliczność transportu. Większość towarów luksusowych jest tak testowana, symulacja transportu lądowego, zrzucanie z pewnej wysokości itd... nawet telewizory plazmowe w pudłach. Nie ma prawa się nic dziać, chyba że... ale to juz wypadki losowe. Ogólnie "normalny" transport czyli nieźle wytrzęsione i czasem rzucone powinno w jednym kawałku dotrzeć do adresata. Nawet jajka![]()
5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT
najlepiej w butelce, a tak powaznie to chyba w org. pudełku
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit
Poczta i część firm kurierskich ma opcję "ostrożnie", tyle że trzeba za nią dopłacić.
Co do wysyłki zwykłą paczkę odradzam, bo różnie z nimi bywa, czasami priorytetowe idą tydzień. Ponadto usługi Poczty Polskiej, a przesyłki kurierskie "Pocztex" to już zwłaszcza charakteryzują się tym że w wersji podstawowej są tanie, ale jeśli zaczynasz dokupować opcje (czyli "ostrożnie", ubezpieczenie na kilka kzł, dostawa w godzinach porannych itd) zaczynają się robić mocno niekonkurencyjne wobec oferty firm kurierskich.
Opinie o tych usługach masz zgromadzone w tym miejscu: http://www.szybkiepaczki.pl/
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj