@tryton
przekonałeś mnie swoją wypowiedzią. Co do wygody mi to obojętnie, zawsze można sobie mięśnie poćwiczyć.![]()
@tryton
przekonałeś mnie swoją wypowiedzią. Co do wygody mi to obojętnie, zawsze można sobie mięśnie poćwiczyć.![]()
Dopiero zaczynam.
Canon EOS 550D + Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 50 mm f/1.8 II + karta SanDisk SDHC Extreme 8GB class 10 + Lowepro SlingShot 302 AW
[SIGPIC][/SIGPIC]
Niby 1EV, ale to już jednak 1/15 vs 1/30. Zresztą poleciłem szkła f/1.8 i f/2, czyli już 1/60 i 1/80.
Na stadionie w dzień, spoko. Ale sport to nie tylko stadion w dzień, niech chłopakowi przeniosą mecz na halę, albo późniejszą godzinę z jakiegoś powodu, albo zmieni obiekt zainteresowań. Zapas światła chyba warto mieć.
Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 13-11-2011 o 15:54
Taki, tak, taką metodą można fortunę na szkła wydać, zejdźmy na ziemię, chłopak ma 14 lat i sprzęt raczej na siebie nie zapracuje. Ma do dyspozycji 5000zł i do takiej kwoty szkła wybrałem. Przy 1/15 z IS w kościele spokojnie zrobi zdjęcia bo tam szybkiej akcji nie ma. Sport na zewnątrz sam przyznałeś, że ok a o takim właśnie sporcie pisał więc nie wykraczajmy zbytnio. A powiedz mi czy 200mm na stadionie nie będzie za krótko ? Będzie na 100% i dlatego zaproponowałem 400mm do tego z IS.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj