Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 5d MKI problemy z AF

Miasto
    Krakow / Poland

Domyślnie Canon 5d MKI problemy z AF

Witam,
    poszukuję pomocy w sprawie problemów z AF. Sprawa wygada tak, ze ostatnimi czasy mój AF szaleje. Po ok.1h czy 2h sam zaczyna nastawiać ostrość...nie reaguje na spust migawki i zaczyna szaleć w ta i spowrotem... jak ustawi jakąś ostrość (tylko nie w punkt tylko jakby swoja...to mogę wyzwolić migawkę, ale oczywiście nie jest to zdjęcie ostre). Byłe dzisiaj w serwisie na Czapskich (Kraków), ale się skubany nie chciał zepsuć i obydwa obiektywy działały poprawnie... prosiłem o przedmuchanie styków przy czyszczeniu matrycy, ale to tez nie dało rady... Pan powiedział,, ze nie wie co to może być... ze to nietypowe. Straszne to bo zbliża mi się poważne zlecenie, a nie wiem czy aparat nie rozkraczy mi się w trakcie...zwłaszcza, ze dzieje się to w trakcie i to jakby bez większego powodu... nie rzuciłem nim, nie upadł... Będę wielce zobowiązany za jakiekolwiek sugestie czy rady od Was. Dzięki!

Coś już napisał
    Miasto
    bieszczady

Domyślnie

ja obstawiałbym na spust migawki, blszki mogły się połamać i dlatego też z ostrzeniem szaleje, bo działa jakby ppół spustu było wciśnięte ciągle.
    pozdrawiam

Miasto
    Krakow / Poland

Domyślnie

Tyle, ze nie dzieje się to przez cały czas...tylko w pewnym momencie po prostu zaczyna szaleć...na spuscie tez nie czuc luzu..wszystko pracuje niby jak powinno, aż nagle przestaje reagowac na spust...
    Ostatnio edytowane przez travis_bickle ; 12-10-2011 o 20:05

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

To zobacz wtedy czy przez grip lub weżyk jest OK ?
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Początki nałogu

Domyślnie

grip?
    u mnie sie zdazylo 2x ze grip robil jakies mini zwarcie bo kolko w obie strony zwiekszalo czas naswietlania zamiast go zmniejszac/zwiekszac odlaczenie gripa i przedmuchanie stykow pomoglo
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Miasto
    Krakow / Poland

Domyślnie

Nie używam gripa bo robię zdjęcia w większości w studio czyli z dostepem do prądu i ładowarek Szukam juz długo na forach takiej usterki i nigdzie nikt czegos takiego nie miał... a moj AF nadal szaleje... tylko wtedy jak niepotrzeba, a jak potrzeba w serwisie to udaje, ze jest zdrowy??:

Uprawnienia umieszczania postów