Strona 1 z 37 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 422

Wątek: rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Chodzi o tę fot.

Po lewej pierwowzór, po lewej kopia.
    Ciekawe jak się zakończy.
    Tutaj artykuł
    http://www.wykop.pl/ramka/908937/pie...cia-slubnego/#

Czy przeglądając albumy fotograficzne i zapadnie u nas w pamięci pewno ujęcie, które potem sami zrobimy to już plagiat. Czy może bardziej chodzi nie o fakt zrobienia zdjęcia, a o fakt reklamowania się tym zdjęciem.

Sąd rozstrzygnie, jestem ciekaw.

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

temu plagiatowi daleko do oryginału. ale kto z Nas nie wzorował się na kimś innym ? dla mnie głupota taka sprawa w sądzie no ale wyniku jestem ciekaw :-)
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Również jestem ciekaw wyniku.

I szczerze mówiąc bardziej mi się kopia podoba

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zdjęcie jest dosyć oryginalne, więc IMHO wcale nie bzdura. Plagiat ewidentny, trzymam kciuki za autora pierwowzoru.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

A ja czekam na pozwy o plagiaty zdjęc z walizką na torach, podskakiwanych, na schodach, na Politechnice, i wszystkich tych tkliwych, pozowanych pierdów, które od lat kopiują jedni od drugich.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    A ja czekam na pozwy o plagiaty zdjęc z walizką na torach, podskakiwanych, na schodach, na Politechnice, i wszystkich tych tkliwych, pozowanych pierdów, które od lat kopiują jedni od drugich.

Jakby tak każdy zaczął się pozywać to sądy nie wyrobiłyby przed Euro 2012 a tam też będzie co robić.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Konieczne jest bowiem udowodnienie, że zachodzące pomiędzy porównywanymi fotografiami podobieństwa nie są przypadkowe i wskazują na celowe wykorzystanie treści zdjęcia oryginalnego.
    A celem jest przedstawienie dopiero co ślubujących Jest to bardzo dyskusyjna sprawa, będą mieć sędziowie ciężki orzech do zgryzienia i jeśli zdecydują że to plagiat to moim zdaniem strzelą sobie w kolano...bo posypią się kolejne pozwy (o przedstawienie pary młodej w dresach, w kufajkach i tym wszystkim co pisał wcześniej dinderi).

Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A celem jest przedstawienie dopiero co ślubujących Jest to bardzo dyskusyjna sprawa, będą mieć sędziowie ciężki orzech do zgryzienia i jeśli zdecydują że to plagiat to moim zdaniem strzelą sobie w kolano...bo posypią się kolejne pozwy (o przedstawienie pary młodej w dresach, w kufajkach i tym wszystkim co pisał wcześniej dinderi).

Tylko tak. Zdjęcia na torach, w kufajkach itp są już od lat i robi to bardzo wiele osób, ciężko powiedzieć kto to zaczął. Natomiast w tym przypadku można wziąć pod uwagę oryginalność pomysłu. Zdecydowanie nie spotyka się takiego zdjęcia codziennie więc sprawa jest dyskusyjna

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta

zgadzam się

imho totalna głupota pozywać kogoś że to niby plagiat
    w takim razie każdy kto robi zdjęcia w rogalinie przy dębach to tez plagiat,
    kazdy kto robi na starym rynku to tez plagiat i w ogole każde zdjęcie w kościele młodym to też plagiat bo przeciez ktos juz kiedys zrobil takie zdjecie takim obiektywem z takiego miejsca...
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Strona 1 z 37 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów