rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

Ja to „zdjęcie” po raz pierwszy zobaczyłem w tym wątku. Polubowne załatwienie sprawy by było wtedy jak by obaj usunęli zdjęcia ze swoich stron.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• jacek_73
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2587

Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz wpis
      Ja to „zdjęcie” po raz pierwszy zobaczyłem w tym wątku...
      Nie żartuj To prawie jak Guernica
      Jestę fotografę
      miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Tibby
        Coś już napisał
        • 2008
        • 51

A co to Guernica? Zdjęcia też wcześniej chyba nie widziałem. O kurcze, jestem ignorantem...

Komentarz

• michal_sokolowski
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1159

Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz wpis
          Ja to „zdjęcie” po raz pierwszy zobaczyłem w tym wątku. Polubowne załatwienie sprawy by było wtedy jak by obaj usunęli zdjęcia ze swoich stron.
          Nie prawda. Wystarczyloby ustalic kto zrobil zdjecie pierwszy, jeden i drugi. Wtedy przyzwoitosc musialaby 'zagrac'. I tyle.
          moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• jacek_73
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 2587

Zamieszczone przez Tibby Zobacz wpis
            A co to Guernica? Zdjęcia też wcześniej chyba nie widziałem. O kurcze, jestem ignorantem...
            Guernica to taka Bitwa pod Grunwaldem...tylko nienasza

Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz wpis
            Nie prawda. Wystarczyloby ustalic kto zrobil zdjecie pierwszy, jeden i drugi. Wtedy przyzwoitosc musialaby 'zagrac'. I tyle.
            przyzwoitość musiałaby to jakiś oksymoron?
            Ostatnio edytowany przez jacek_73; 36710.
            Jestę fotografę

Komentarz

• michal_sokolowski
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1159

Jeden albo drugi mialo byc.

Komentarz

• Tibby
                Coś już napisał
                • 2008
                • 51

Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz wpis
                Guernica to taka Bitwa pod Grunwaldem...tylko nienasza
                Dzięki za wyjaśnienie. Przyda się na przyszłość. Pewnie powstanie urząd dopuszczający fotografów do wykonywania zdjęć slubnych i wprowadzą egzaminy ze znajomości obrazów i zdjęć ślubnych opublikowanych na forach internetowych, w katalogach targów ślubnych oraz czasopismach.

Komentarz

• michal_sokolowski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1159

Kurcze, myslalem ze pojecie 'przyzwoitosci' tutaj zadziala, ale jednak widze ze nawet ten argument dla niektorych jest niezrozumialy. Trudno, ja dziekuje, dluzej w to brnac nie zamierzam.

Komentarz

• jacek_73
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 2587

Zamieszczone przez Tibby Zobacz wpis
                    ...Pewnie powstanie urząd dopuszczający fotografów do wykonywania zdjęć slubnych i wprowadzą egzaminy ze znajomości obrazów i zdjęć ślubnych opublikowanych na forach internetowych, w katalogach targów ślubnych oraz czasopismach.
                    Czeladnik będzie mógł nabyć EOSa5D (lub odpowiednik w innym systemie) a mistrz 1Ds - dla reszty zostaną 1xxxD oraz maupki...bo fotograf ślubny jest prawie najważniejszy na ślubie...ja już coś takiego na tym forum czytałem

michal_sokolowski: bardzo cenię sobie coś takiego jak przyzwoitość, niemniej jednak jest to zjawisko bardzo rzadkie.
                    Ostatnio edytowany przez jacek_73; 36710.
                    Jestę fotografę

Komentarz

• strideer
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1905

Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz wpis
                      Czeladnik będzie mógł nabyć EOSa5D (lub odpowiednik w innym systemie) a mistrz 1Ds - dla reszty zostaną 1xxxD oraz maupki...bo fotograf ślubny jest prawie najważniejszy na ślubie...ja już coś takiego na tym forum czytałem
                      W sumie jest. Rzadko który ślub/wesele ruszy bez księdza, fotografa i orkiestry :-)

Komentarz

• dinderi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3028

Zamieszczone przez strideer Zobacz wpis
                        W sumie jest. Rzadko który ślub/wesele ruszy bez księdza, fotografa i orkiestry :-)
                        Spotkałem się raz, że nie ruszyło z braku młodych. Ale to się naprawdę tak rzadko zdarza, że nie można młodych uznać statystycznie za niezbędnych przy ceremonii.

Ja tam nie wiem. Wg Michała Sokołowskiego nigdy nie bede "z branży" bo nie przeglądam stron wszystkich fotografów "z branży" i prawdopodobieństwo, że jakiegoś zdjęcia "nie widziałem" jest bardzo duże.
                        Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157.
                        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• dulak
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 268

Ja również owe zdjęcie zobaczyłem po raz pierwszy gdy kilka dni temu przeczytałem o sporze. Kompletnie nie rozumiem argumentu, że będąc ileś lat w branży należy znać to zdjęcie.

Dlaczego niby?

Komentarz

• pank
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Zamieszczone przez xsardas Zobacz wpis
                            Wnioskuję...
                            To stwierdzenie zdecydowanie na wyrost.
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz wpis
                            Kurcze, myslalem ze pojecie 'przyzwoitosci' tutaj zadziala, ale jednak widze ze nawet ten argument dla niektorych jest niezrozumialy. Trudno, ja dziekuje, dluzej w to brnac nie zamierzam.
                            Odpuść sobie, to jak z dzidą na wiatraki
                            Ostatnio edytowany przez pank; 15979. Powód: Automerged Doublepost
                            Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• jacek_73
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2587

Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz wpis
                              A to nie chodzi o reklamę przypadkiem ?
                              BINGO!!!

Zamieszczone przez dulak Zobacz wpis
                              Ja również owe zdjęcie zobaczyłem po raz pierwszy gdy kilka dni temu przeczytałem o sporze. Kompletnie nie rozumiem argumentu, że będąc ileś lat w branży należy znać to zdjęcie.

Dlaczego niby?
                              Który to już kolega przyznaje że wcześniej dzieło nie dane mu było widzieć I nagle z przeciętnego wyrobu robi się coś na kształt puszki z przecierem pomidorowym od Campbells'a...:wink:
                              Jestę fotografę

Komentarz

• pank
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1502

Zamieszczone przez dulak Zobacz wpis

Dlaczego niby?
                                Można by postarać się być rozsądnym, dla ułatwienia posłużyć się brzytwą pana Ockhama ew. można też ruszyć głową jeżeli nie jest za ciężko i zastanowić się jak duże jest prawdopodobieństwo tego że gość bezczelnie zerżnął pomysł na zdjęcie a jak duże że zupełnie przypadkiem wpadł na podobny. Proponuję przyjrzeć się obu zdjęciom i zauważyć że para stoi w identycznej pozie, identyczne trzyma się za ręce. Argument że para prosiła jest równie prawdopodobny jak że fotograf przypadkiem wpadł na to samo, biorąc pod uwagę powyższe. Trochę rozsądku, ludzie, nikomu to jeszcze nie zaszkodziło.
                                Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

Pracuję...
                                X