Pokaż wyniki od 1 do 10 z 422

Wątek: rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jest jedna reguła, której zdajesz się nie zauważać: fotografia ślubna póki co nie została dziedziną sztuki - nawet wbrew narcystycznym zapędom wielu fotografów. Już o tym pisałem. Pomyśl trochę dlaczego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Jest jedna reguła, której zdajesz się nie zauważać: fotografia ślubna póki co nie została dziedziną sztuki - nawet wbrew narcystycznym zapędom wielu fotografów. Już o tym pisałem. Pomyśl trochę dlaczego.
    dziedziną sztuki nie została, ale są reportaże które można oglądać jak dzieła sztuki..

są sesje plenerowe które można oglądać jak dzieła sztuki.

To znaczy - dla mnie są.

(...)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i nie piszę oczywiście o swoich zdjęciach.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 26-10-2011 o 13:23 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie wiem jakie kryteria należy przyjąć żeby uznać co jest a co nie jest dziedziną sztuki i szczerze mówiąc takie kategoryzowanie średnio mnie interesuje. Ja tylko nie rozumiem odgórnego zakładania że ktoś coś musi bo cośtam. Muszę to płacić podatki i kopnąć w kalendarz.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Trzeba by było zwołać jakąś konferencję i może byśmy się dowiedzieli co jest sztuką a co nie.
    Tak jak budowanie domu może być dziedziną sztuki lub nie. I tu mozna się odnieść do tytułu tego tematu, bo bardziej artystą jest architekt niż budowlaniec. Czyli autorem jest pomysłodawca, a nie wykonawca
    Drążąc dalej temat, często sztuką okazuje się budowla lub obraz dopiero po wielu latach od powstania, ale o tym właściwie wszyscy wiemy.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Tak jak budowanie domu może być dziedziną sztuki lub nie. I tu mozna się odnieść do tytułu tego tematu, bo bardziej artystą jest architekt niż budowlaniec. Czyli autorem jest pomysłodawca, a nie wykonawca
    No nie, architekta w żadnym wypadku nie można nazwać "pomysłodawcą". Projekt architektoniczny jest szczegółowy co do wszystkich detali, wymiarów, kolorów, itp. Niezależnie od wykonawcy ostateczny "utwór" wyglądałby dla normalnych odbiorców dokładnie tak samo.

Uprawnienia umieszczania postów