Pokaż wyniki od 1 do 10 z 422

Wątek: rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inka Zobacz posta
    Zanussi, dzięki za link.

,, (Pozwany) z kolei broni się, że nie widział wcześniej zdjęcia Bednarza. Przekonuje, że swoje zrobił na prośbę pary, która przyszła do niego już z pomysłem, a nawet udostępniła do sesji własne dekoracje. Zdaniem jego obrońcy Joanny Lassoty nie można tu mówić o naruszeniu praw autorskich, bo przecież każdy może zrobić sobie zdjęcie ślubne na koniu czy w starym samochodzie."
    http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...#ixzz1b3TAyRGp

... i co jeśli mówi prawdę? Aranżacja różni się - raczej nie było to robione "z gazetą w ręku"....
    Daj spokoj. Uwazasz ze fotograf bedacy w branzy od dluzszego czasu nie znal tego zdjecia ? To po pierwsze. A po drugie mysle ze tworcy pierwowzoru najpierw prosili pozwanego o zdjecie fotografii z www, nie wierze ze poszli od razu do sadu.... wtedy po tej prosbie pozwany powinien zdjac to z www i nie byloby sprawy. O czym tu w ogole dyskutowac? :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja to „zdjęcie” po raz pierwszy zobaczyłem w tym wątku. Polubowne załatwienie sprawy by było wtedy jak by obaj usunęli zdjęcia ze swoich stron.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja to „zdjęcie” po raz pierwszy zobaczyłem w tym wątku...
    Nie żartuj To prawie jak Guernica
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Coś już napisał

Domyślnie

A co to Guernica? Zdjęcia też wcześniej chyba nie widziałem. O kurcze, jestem ignorantem...

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tibby Zobacz posta
    A co to Guernica? Zdjęcia też wcześniej chyba nie widziałem. O kurcze, jestem ignorantem...
    Guernica to taka Bitwa pod Grunwaldem...tylko nienasza

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Nie prawda. Wystarczyloby ustalic kto zrobil zdjecie pierwszy, jeden i drugi. Wtedy przyzwoitosc musialaby 'zagrac'. I tyle.
    przyzwoitość musiałaby to jakiś oksymoron?
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 17-10-2011 o 19:50
    Jestę fotografę

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Guernica to taka Bitwa pod Grunwaldem...tylko nienasza
    Dzięki za wyjaśnienie. Przyda się na przyszłość. Pewnie powstanie urząd dopuszczający fotografów do wykonywania zdjęć slubnych i wprowadzą egzaminy ze znajomości obrazów i zdjęć ślubnych opublikowanych na forach internetowych, w katalogach targów ślubnych oraz czasopismach.

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tibby Zobacz posta
    ...Pewnie powstanie urząd dopuszczający fotografów do wykonywania zdjęć slubnych i wprowadzą egzaminy ze znajomości obrazów i zdjęć ślubnych opublikowanych na forach internetowych, w katalogach targów ślubnych oraz czasopismach.
    Czeladnik będzie mógł nabyć EOSa5D (lub odpowiednik w innym systemie) a mistrz 1Ds - dla reszty zostaną 1xxxD oraz maupki...bo fotograf ślubny jest prawie najważniejszy na ślubie...ja już coś takiego na tym forum czytałem

michal_sokolowski: bardzo cenię sobie coś takiego jak przyzwoitość, niemniej jednak jest to zjawisko bardzo rzadkie.
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 17-10-2011 o 20:02
    Jestę fotografę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja to „zdjęcie” po raz pierwszy zobaczyłem w tym wątku. Polubowne załatwienie sprawy by było wtedy jak by obaj usunęli zdjęcia ze swoich stron.
    Nie prawda. Wystarczyloby ustalic kto zrobil zdjecie pierwszy, jeden i drugi. Wtedy przyzwoitosc musialaby 'zagrac'. I tyle.

Uprawnienia umieszczania postów