Pokaż wyniki od 1 do 10 z 422

Wątek: rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasmika Zobacz posta
    Czyli jak to ma według Was wyglądać? Jeśli wpadnę na jakiś genialny pomysł, w mojej opinii niesamowity i oryginalny, to najpierw muszę przeczesać internet, żeby sprawdzić czy ktoś już przypadkiem takiego pomysłu nie wykorzystał i nie wprowadził w życie? Po czym poznać, czy mój pomysł to już "pomysł na zdjęcie" czy tylko "para na trzepaku"? Jak odnaleźć pierwszego fotografa, który takie zdjęcie wykonał, żeby go zapytać czy mogę zainspirować się jego pracą? Co zrobić, jeśli przyjdzie do mnie para młoda z prośbą o wykonanie zdjęcia jak leją się farbami, czy mają do tyłka przywiązaną kołdrę?
    A w ten sposób co podałem już wcześniej w humorystyczny sposób ale prędzej czy później do tego dojdzie . Patentować pomysły . I wtedy w jednym miejscu pod słowami kluczowymi będziesz miał odpowiedź czy to wymyśliłeś jako pierwszy czy nie .
    Nie będę tu opisywał różnych problemów itd bo ich trochę jest . Ale jak tak dalej pójdzie (czyt będzie dużo pozwów ) to w końcu ustawodawcy coś z tym zrobią na korzyść (lub nie)fotografów .

Ale czy to dobrze czy nie to zdania są w tym wątku podzielone .
    Dla osób kreatywnych to na plus .
    Gorzej dla klientów jak podpatrzą to zdjęcie .
    Wtedy aby takie zrobić trzeba dołożyć coś czy coś odjąć z ujęcia . Dodać swoją kreatywność do już istniejącego dzieła .
    Ostatnio edytowane przez Makudonarudo ; 17-10-2011 o 11:51

Uprawnienia umieszczania postów