Sergiusz, no proszę Cie!!!
Wszyscy wiedzą, co to jest Matrix - http://www.filmweb.pl/Matrix
Sergiusz, no proszę Cie!!!
Wszyscy wiedzą, co to jest Matrix - http://www.filmweb.pl/Matrix
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ok, jak ktoś skopiuje młodą odlatującą na odkurzaczu albo młodych z deską do prasowania, albo jakiekolwiek inne zdjęcie z wyraźnym pomysłem też się wkurzę.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
I co zrobisz? Będziesz pozywał czy tylko potupiesz nóżką?
Zawołam chłopaków z osiedla i odwiedzę delikwenta z propozycją nie do odrzucenia. Jakie ma to znaczenie? Rozmawiamy o kradzieży czy jej konsekwencjach?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Póki co to mam wrażenie, że Twoje rozmawianie jest dla samego rozmawiania.
Wiesz pank jak ktoś będzie chciał to weźmie. Tyle, że jak nie umieści w sieci to nic nie będziesz wiedział. A co oko nie widzi to i serce nie boli.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Aha. To powtórzę jeszcze raz dla porządku być może teraz zauważysz, o ile sam fakt procesu i jego wyniku nie jest dla mnie szczególnie zajmujący chociaż werdykt niewątpliwie interesujący będzie o tyle przyzwolenie fotografów na zżynanie od innych które w tym wątku widać jest przerażający.
Taki Picasso miał parę fajnych złotych myśli na temat kopiowania, łącznie z taką wprost zachęcającą do kopiowania innych (w odróżnieniu do kopiowania samego siebie, co już w ogóle jest smutne).
Sergiusz, problem w tym że im więcej osób będzie twierdzić że nic się nie stało bo to przecież tylko niewinna inspiracja, koleś powinien być dumny że jest wzorem i inne tego typu pierdy, tym częściej takie kradzieże będą miały miejsce. Może faktycznie przydałby się jednoznaczny wyrok z odpowiednim odszkodowaniem który dał by do myślenia kilku amatorom cudzych pomysłów skoro kultura i wartości wyniesione z domu nie wystarczają.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Skoro Picasso zachęca to zmienia postać rzeczy, kradnijcie ludzie, spoko jest.
Ostatnio edytowane przez pank ; 16-10-2011 o 22:39 Powód: Automerged Doublepost
Inspirowanie się, zżynanie, powielanie pomysłów i inne formy kopiowania lub wzorowania się są powszechne. Czy są przestępstwem w świetle polskiego prawa? To już chyba tylko może orzec sąd w konkretnym przypadku, nasze odczucia i przemyślenia to tylko nasze prywatne opinie.
A crazybooth? Ktoś kiedyś pierwszy na to wpadł i zastosował na weselu, a teraz mamy wysyp tego typu zdjęć. I ten nieznany ktos powinien ścigać naśladowców?