Strona 14 z 37 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 422

Wątek: rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pank, to co mówisz odrobinę pachnie demagogią. Jednemu autorowi nikt nie odmawia kreatywności i niezależnie ile razy by nie został skopiowany to się nie zmieni. Na drugiego zdaje się nie ma prostego paragrafu za "kradzież pomysłu". To nie jest sprawa, którą można rozpatrywać w kategoriach zero-jedynkowych. Zresztą nie widzę powodu, dla którego ja jako część "środowiska" miałbym popierać kogoś z urażonymi ambicjami. Właśnie oglądam sobie The Social Network. Jest tam znakomita scena, jak dwaj bracia Winklevossowie idą do dziekana Harwardu ze skargą na Zuckerberga za "kradzież pomysłu" na serwis społecznościowy. A ten im mówi z rozbrajającą szczerością, żeby znaleźli nowy pomysł. Polecam serdecznie.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Co nie zmienia faktu że Zuckerberg pomysł ukradł. I co w związku z tym?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Co nie zmienia faktu że Zuckerberg pomysł ukradł. I co w związku z tym?
    To ja mam pytanie, bo przyznam, że czuje się zagubiony. Co w takim razie stanowi, że drugie zdjęcie z kołdrą to ewidentny plagiat w twym przekonaniu? Sznur, kołdra, barwy, GO, pomysł na kompozycję, scenografia ?
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sąd tak powiedział czy Ty tak mówisz na podstawie informacji z netu?

Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie, też oglądałem ten film :P
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To dla tych co nie oglądali: z filmu nie wynika, żeby Zuckerberg cokolwiek ukradł.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Dla tych co nie oglądali: jak ktoś nie będzie chciał to nie zauważy. Ale nie rozumiem co to ma wspólnego z tym wątkiem.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nic, to Ty rozwinąłeś ten fragment. Na to natomiast, że ktoś wykorzystuje Twój pomysł jest prosta rada - wymyśl coś nowego. To jest miara kreatywności, a nie zatrzymanie się na jednej udanej pracy.

Miasto
    wawa

Domyślnie

A czy mierzymy tu kreatywność? Czy jeżeli ktoś trzaska pierdyliard pomysłów na dobę oznacza że można mu sobie bezkarnie jeden podpier...? Co to w ogóle za rada, Wuju?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Prosta, sprawdzona i łatwa do zapamiętania.

Strona 14 z 37 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów