Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Canon 24-105 na co zwrócić uwagę przy zakupie

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shadowman25 Zobacz posta
    Witam

Obiektyw już kupiony i pierwsze wrażenia bardzo pozytywne.

Taka jeszcze mała prośba jaki dokupić filtr UV ?, bardzo proszę o konkretne modele ( a najlepiej link do wskazanego modelu)
    Daj sobie spokój z filtrem UV. Kup do niego dobrego polara, to Ci się przynajmniej odwdzięczy ładniejszymi zdjęciami w pewnych warunkach. A zamiast UV zakładaj na niego dołączoną osłonę przeciwsłoneczną. Ona lepiej ochroni przednią soczewką przed nieprzewidzianymi zdarzeniami.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Ja ze swojej strony dodam historię bez happy endu Otóż mój 24-105 miesiąc po upływie terminu gwarancji pokazał error 01. Czyszczenie styków nic nie dało. Trafił na Żytnią. Okazało się, że poszła przysłona. Bardzo szybka naprawa (dziękuję!), ale 4 miesiące później powtórka z rozrywki – to samo. Podobno problem z tasiemką. Po naprawie (w ramach gwarancji po poprzedniej) obiektyw sprzedałem. Kupiłem następny, ale ten po miesiącu pokazał, zgadnijcie co?... error 01. Poszedł na Żytnią, po odbiorze (znów szybko) nie działał IS. Lubiłem to szkło, zrobiłem nim sporo fajnych zdjęć, ale naprawione tanio sprzedałem i kupiłem 24-70 L. który od kilku lat działa (odpukać) bezproblemowo:grin:

Uprawnienia umieszczania postów