Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Czy działa stabilizacja Canona

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Costus
    W normalnym układzie byłoby przy tym czasie mydło - z IS jest zupełnie inaczej.
    Nie ,,mydło'' tylko było by prawdopodobnie poruszone. To coś zupełnie innego. Solidne oparcie (statyw, monopod) w tej sytuacji dał by ten sam efekt.
    To jest jak mniemam - z ręki?

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    Nie ,,mydło'' tylko było by prawdopodobnie poruszone. To coś zupełnie innego. Solidne oparcie (statyw, monopod) w tej sytuacji dał by ten sam efekt.
    To jest jak mniemam - z ręki?
    Oczywiście robiłem to "z ręki" . Zgadzam się z tym że ze statywu wyszłoby podobnie ale - z uwagi na pewną specyfikę koncertów w takich miejscach jak filharmonia - już sam widok większego obiektywu wydaje się być nieco niestosowny :-D
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Domyślnie

Po pierwsze nalazło by podziękować za tak wiele odpowiedzi –ale mam nadzieje jeszcze na kilka.
    Chodzi oto iż rozmowa zeszła na elki (L) kolega // muflon // - zaręczam ze mam na myśli

Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM

Chyba ze waszym zdaniem to durny wybór – wtedy można się zastanowić nad czymś innym
    do 3000zł

a Tag że Canon EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM i jeśli ten wybór jest głupi to tez mogę rozważyć wersje innego obiektywu do 2500zł

Po waszych wypowiedziach doszedłem do wniosku ze stabilizacja zastępuje statyw ale. Tag ze skraca czas otwarcia migawki (przy ogniskowej 340mm i czasie .... 1/40. ) w normalnym tele przy tym świetle I ogniskowej 300mm I czasie 1/40 wątpię aby ta fotka ci wyszła – poprawcie mnie jeśli się mylę.

http://img385.imageshack.us/my.php?image=14va.jpg oczywiście rozumiem ze była robiona z ręki !!!!

- druga kwestia padło wyrażenie //No to dodam tylko, że takie fajne zdjęcia pędzących motocykli to wynik zsynchronizowania ruchu obiektu i obiektywu - trudna sztuka...// I fotki
    http://alef.poznan.pl/index.php?par=5
    http://alef.poznan.pl/index.php?par=...r=MM P2005III
    http://alef.poznan.pl/index.php?par=...ir=MM P2005II
    o co chodzi w tej synchronizacji ???????
    bo podobno nie bardzo da się zamrażać obiekty ruchome a tu na fotce tak jest – ślicznie zrobione motorek ostry a tło rozmyte a na logikę powinno być inaczej więc jak

dziękuje I pozdrawiam

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KOKO74
    a Tag że Canon EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM i jeśli ten wybór jest głupi to tez mogę rozważyć wersje innego obiektywu do 2500zł
    Pewnie za chwilę mi się zbierze od innych kolegów (zwłaszcza mających ten obiektyw ;-) ) ale ... zastanów się tak do końca nad tym wyborem. Jak poszukasz w archiwum grupy znajdziesz wiele watków z tym związanych - często bardzo goracych :wink: Ja kiedyś tez się zastanawiałem mocno nad tym obiektywem ale dla mnie mocno ograniczającym był EF-S.
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Po waszych wypowiedziach doszedłem do wniosku ze stabilizacja zastępuje statyw ale. Tag ze skraca czas otwarcia migawki
    Nie skraca. Pozwala zrobic nieporuszone zdjecia przy rownie dlugim czasie. Tylko jasniejszy obiektyw moze skrocic czas.

o co chodzi w tej synchronizacji ??????? bo podobno nie bardzo da się zamrażać obiekty ruchome a tu na fotce tak jest – ślicznie zrobione motorek ostry a tło rozmyte a na logikę powinno być inaczej
    W "tej stabilizacji" (mode 2) "chodzi o to", ze stabilizowana jest tylko os pionowa. Pisalem o tym niedawno dosc lopatologicznie w innym watku. Sam czesto robie takie fotki, np. to:

200mm, 1/60s i piekielnie szybki ruch.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mogę ci Muflon przyładować?

http://zfmat.uwb.edu.pl/tomaszg/foto..._2345.jpg.html

240.0mm, 1/50s i taki sam ruch. BEZ IS! BEZ L. Canon 100-300.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jedno i drugie zdjecie to tak naprawde fart Ale ja mojemu szczesciu staram sie bardziej pomoc :-P

Domyślnie

No dzięki wielkie wszystkim za wypowiedzi ale powiecie ludzie czy ten obiektyw posiada już nowy system stabilizacji (mode 2) Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM
    Cytat Zamieszczone przez Raf_1975

No to dodam tylko, że takie fajne zdjęcia pędzących motocykli to wynik zsynchronizowania ruchu obiektu i obiektywu - trudna sztuka...
    i czy wy przy robieniu takich fotek jakoś ruszacie obiektywem czy jak to wygląda ?

Miasto
    Zürich

Domyślnie

No dzięki wielkie wszystkim za wypowiedzi ale powiecie ludzie czy ten obiektyw posiada już nowy system stabilizacji (mode 2) Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM
    Po trzech kliknięciach w www.canon.com, można przeczytać na temat tego obiektywu m.in.: "Improved Image Stabilizer Technology provides up to three stops of "shake" correction, and the "Mode 2" option stabilizes images while panning with a moving subject.".

i czy wy przy robieniu takich fotek jakoś ruszacie obiektywem czy jak to wygląda ?
    Poruszamy, zgodnie z ruchem obiektu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Po trzech kliknięciach w www.canon.com, można przeczytać na temat tego obiektywu m.in.: "Improved Image Stabilizer Technology provides up to three stops of "shake" correction, and the "Mode 2" option stabilizes images while panning with a moving subject.".

Poruszamy, zgodnie z ruchem obiektu.

a na polskiej stronie wiele mozna wyczytać - tylko się pośmiać i polecić hahaha - poprostu wstyd http://www.canon.com.pl/produkt/kate...USM,p,592.html

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów