Zamiast wyjmowania baterii można po prostu wyłączyć ładowanie baterii, podczas pracy na zasilaczu. Mój laptop pracuje już tak prawie 1.5 roku i bez problemu na baterii pracuje około 5h.
Zamiast wyjmowania baterii można po prostu wyłączyć ładowanie baterii, podczas pracy na zasilaczu. Mój laptop pracuje już tak prawie 1.5 roku i bez problemu na baterii pracuje około 5h.
Wyjmowanie baterii nie jest dobrym pomysłem, bo gdy ktoś będzie przechodził to zawsze może zahaczyć o kabel i wtyczkę z laptopa wyszarpnąć. Nie zalecane dla dysków.
Jeżeli nie ma tego w Windowsie, to zawsze w jakimś Power Managerze do danego laptopa można ustawić np. żeby ładować baterię gdy jej poziom spadnie poniżej 20%. Wtedy ograniczysz cykle ładowania. Najlepiej mieć wtedy drugą baterię naładowaną w domu, bo gdy będziesz chciał użyć laptopa na baterii to akurat możesz mieć na niej te 25% ;-)
O ile zgadzam się z tezą, że baterii wyjmować nie należy, to akurat ten argument zdezaktualizował się gdzieś z 18 lat temu, kiedy to wyeliminowano konieczność ręcznego zaparkowania dysku poleceniem park.exe. Obecnie głowice dysków same zjeżdżają na swoje miejsce po odłączeniu zasilania.![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2