Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Niedrogi sprzęt do hali

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    A jak puszkę, to tylko 1D MkIV.
    Czytałeś w ogóle początek tego wątku, gdzie autor wyraźnie sprecyzował granice finansowe swego zakupu?
    A czy czytales moze moj post, ktory napisalem tuz przed twoim

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Moja propozycja to 20D + Tokina 50-135/2.8. Miałem okazję obskakiwać szczypiorniaka takim zestawem i złego słowa nie powiem. AF może nie jest najszybszy, ale za to precyzyjny
    Mialem przyjemnosc z ta tokina-wszystko co o niej napisales, to prawda. Niestety procent trafionych fotek zawodnikow w ruchu IMO nie bedzie zbyt wysoki. :wink:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Mialem przyjemnosc z ta tokina-wszystko co o niej napisales, to prawda. Niestety procent trafionych fotek zawodnikow w ruchu IMO nie bedzie zbyt wysoki. :wink:
    Aby tego uniknąć, trzeba zmienić nieco sposób użytkowania, wynikły z oczywistych przyzwyczajeń ze szkłami systemowymi. Myk polega na tym, że zamiast strzału bezpośrednio po ustawieniu ostrości, trzeba tej tokinie dać piknąć drugi raz. Wtedy procent trafionych zdjęć nagle się poprawia. Sposób początkowo nieco kłopotliwy, ale idzie się szybko przyzwyczaić. Zwłaszcza że po późniejszym sprawdzeniu szybko okazało się, iż koczując zwykle w jednym z rogów hali, bliżej bramki, najwięcej ujęć mam właśnie na 50 i 135 mm, czyli na skrajnych ogniskowych. Zatem zakres okazał się dla mnie idealny.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Uprawnienia umieszczania postów