Strona 25 z 26 PierwszyPierwszy ... 1523242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 258

Wątek: Apple iPhone 4S

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja jednak lubie miec swobode. np. dolozenia pamieci za pomoca karty (micro)SD, podpiecia urzadzen przez USB (zeby tabletu moc uzyc jako image tanka), czy chocby tak durna rzecz jak mozliwosc wykorzystania tego tabletu jako pendrive'a, z braku innej pamieci przenosnej pod reka.
    I nie masz nieodpartego wrażenia, że wyprano Ci mózg i siłą zmuszono do używania tych bezużytecznych fiuczerów?

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    1. Konieczność posiadanie memory sticków, USB i innych kabli zostało wmówione userom Windowsów. Niektórzy widać nawet w to uwierzyli

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    I nie masz nieodpartego wrażenia, że wyprano Ci mózg i siłą zmuszono do używania tych bezużytecznych fiuczerów?
    nie mam takiego wrazenia jak uzywam Androida czy w zasadzie wiekszosci rzeczy bez logo Apple'a.

natomiast niewatpliwie wpieniaja mnie skanseny Apple'a czy np. Creative'a (a Samsung tez gdzieniegdzie podobnie probuje) gdzie do zgrania np. muzyczki na odtwarzacz trzeba skorzystac z dedykowanego oprogramowania, badz zaplacic w necie. przywyklem do robienia tego samodzielnie, w sposob w jaki sam chce to zrobic.

ale ja jestem codziennym uzytkownikiem Uniksow i dla mnie "niemozliwe" oznacza "niewykonalne sprzetowo" a nie "bo ktos mi zablokowal albo uznal, ze nie bede potrzebowal"...
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Samsung? Często zgrywam muzykę do swojego SGSII używając go na codzień jako odtwarzacz. Nie kojarzę o jakim specjalnym, dodatkowym oprogramowaniu piszesz ale ja podpinam kabel i mam do dyspozycji wiele Gb w tel i na karcie. Ale mi to też chyba wmówiono więc od dziś życie nie będzie już tak przyjemne jak dotychczas

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    zestaw np. Fuji X100 + eye-fi + iPad
    X100 plus SD wi-fi plus iPhone? Są inne opcje.

Podobno te karty SD wi-fi kiepsko przesyłają te zdjęcia.
    JPG idzie bardzo długo, a RAW jeszcze dłużej.
    Teoretycznie to dobrze wygląda na papierze, a w użytkowaniu już niekoniecznie.
    Ktoś ma jakieś doświadczenia?
    Zastanawiam się nad taką kartą, a znalazłem właśnie takie opinie.

Jakie są inne mobilne alternatywy alternatywy?
    Do micro43 jest takie ustrojstwo jak PEN PAL PP-1, wpinane w gorącą stopkę i port pod nią. Ale działa tylko z Olympusami, kompatybilne z Panasonicami w tym samym micro43 już zdaje się nie jest.
    Za to działa jeszcze z kompaktem Olympusa XZ-1.

Przesyła toto zdjęcia do komórki przez bluetooth, podobno prozaicznie proste w użytkowaniu.
    Największa wada - nie przerzuci wielkiego JPGa czy RAW,a bo kompresuje zdjęcia do JPGa o rozdzielczości 1920x1440. Do netu się nadaje, ale ja bym chciał zdjęcia bez kompresji.

Wygląda toto tak:
    http://fourthirds-user.com/2011/04/p...lympus_pen.php

I nie współpracuje z iPhonem, ale współpracuje z innymi telefonami - Samsugnami, Nokiami, Motorollami...

Czy inni producenci też mają coś podobnego?
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 07-03-2012 o 15:05

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Samsung? Często zgrywam muzykę do swojego SGSII używając go na codzień jako odtwarzacz. Nie kojarzę o jakim specjalnym, dodatkowym oprogramowaniu piszesz ale ja podpinam kabel i mam do dyspozycji wiele Gb w tel i na karcie. Ale mi to też chyba wmówiono więc od dziś życie nie będzie już tak przyjemne jak dotychczas
    w przypadku Samsumga mam na mysli np. takie kwiatki, jak reklamowany jako super alternatywa dla Ipada Galaxy Tab, ktory jednakowoz jak swoj konkurent nie ma gniazda pamieci:
    http://www.samsung.com/global/micros...10.1/spec.html

co jak dla mnie osobiscie w ogole rozpoczyna rozmowe o specyfikacji tabletu.

cyrki z oprogramowaniem to w przypadku Apple'a i Creative'a.
    www albo tez flickr

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    ....
    Podobno te karty SD wi-fi kiepsko przesyłają te zdjęcia.
    JPG idzie bardzo długo, a RAW jeszcze dłużej.
    Teoretycznie to dobrze wygląda na papierze, a w użytkowaniu już niekoniecznie.
    Ktoś ma jakieś doświadczenia?....

Tak. Ma. Problemów zero. Jpegi i RAWy zgrywają się na bieżąco po każdym pstryknięciu. Nie wiem jak długo to trwa. Zanim odłożyłem aparat wszystko było już w kompie.

minusy - musi chodzić program Eye-Fi center pod windowsem lub Eye-Fi na iPhone/iPad.
    Minusem jest zasięg - "pokojowy" czyli router musi być w jednym pokoju albo laptop/iPad/iPhone w odległości nie większej niż 10 m. Karta daje się skonfigurować jako "router" więc komunikuje się z lapkiem/iPadem bezpośrednio (tylko karty X2).

Do transmisji RAWów potzrebna jest karta "Pro" - wszystkie inne transmitują tylko jpegi i filmy. Nie udało mi się ustawić "live view" co nie oznacza, że jest to niemożliwe. :-)

Można ustawić "endless memory" czyli np. po przekroczeniu 50% zapełnienie karty najstarsze zdjęcia są usuwane z karty w automacie - po przesłaniu ich na urządzenie zewnętrzne.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 07-03-2012 o 18:09

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tja...

ale wziales pod uwage jaki tam jest w srodku procesor?

o wygodzie pracy w LR bez myszki a zwlaszcza klawiatury nie wspominam...
    Nie znam się na tym, mówię tylko, że fajnie by było. Obecne iPady przy kopiowaniu skalują pliki do 6mpix (iPad 1) i 16 mpix (iPad 2). Problemów pracy z suwaczkami również nie widzę, jak już to znając jabłko będzie problem z odpowiednim katalogowaniem plików (bo muszą to mieć w rolce), ale to wszystko. Kwestia odpowiedniego napisania oprogramowania i dostosowania go do interfejsu dotykowego.

Zresztą nie oszukujmy się, pecetowe wołarki plików to nie jest szczyt wygody, ACR, Lightroom, Aperture, Phase One, czy wynalazki typu DPP, czy co gorsza, Samsung/Fuji RAW Converter.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Pytanie tylko, czy pchanie jakiejś "chińszczyzny" do aparatu jest dobrym pomysłem. Szkoda, że w 5DII nie ma slotu na SD, to dobre, pojemne i przede wszystkim tanie karty. :-)
    Eye-Fi to sprawdzone urzadzenie. Uzywa go z powodzeniem, od dłuższego czasu kilku z moich znajomych. Sam o nim myślę od conajmniej roku, z tym że ciagle nie znalazłem dostatecznego powodu wśród moich potrzeb, żeby to kupić i miec czyste sumienie, i nie myslec o sobie per "gadżeciarz"
    Adapter CF jest rekomendowany przez firmę. Nie wszystkie adaptery działają z kartą, a nawet wiekszośc dostepnych na rynku nie działa. Podejrzewam więc, że jest to dopracowane urzadzenie i równie niebezpieczne dla aparatu, co potencjalnie karty Made in China takich firm jak Lexar czy Sandisk.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Warszawa/Atlanta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nie został po nim nawet ślad!? Aż się wierzyć nie chce

Przepraszam, musiałem
    Ja w takim razie nie wiem, co moja żona nosi w torebce
    jej iPhone jest cały porysowany - i ona twierdzi, że to kluczyki ale jej nie wierzę, musi być coś większego od statku...
    ... Statki jak wiemy nie zostawiają nawet śladu ...

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Czy inni producenci też mają coś podobnego?
    Oczywiście! Canon zrobił się postępowy i zmniejszył rozmiary transmitera. Za "jedyne" $600 możemy sobie wysyłać bezprzewodowo pliki. "Problem" jest tylko z kompatybilnością. Transmiter WFT-E6 działa tylko z 1Dx oraz 7D (ciekawe czy zadziała z 5D Mark III). Dzięki tej "kostce" można też zdalnie robić zdjęcia (np. za pośrednictwem komputera).

Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Strona 25 z 26 PierwszyPierwszy ... 1523242526 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów