Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
Pytanie tylko, czy pchanie jakiejś "chińszczyzny" do aparatu jest dobrym pomysłem. Szkoda, że w 5DII nie ma slotu na SD, to dobre, pojemne i przede wszystkim tanie karty. :-)

Ciekawi mnie w sumie funkcja "geotagging" w tej eye-fi, na stronie jest napisane, że to działa tylko w największych miastach, a raczej w dużych miastach nie jest to aż tak przydatne, może można to wspomagać gps-em z ajfona, ajpada czy ajdroida :-)

Ps. Coraz bardziej mi się podoba aplikacja Snapseed na iPhone/iPad/Mac, prościutkie, a daje fajne efekty, na iPadzie do tego bardzo poręczna, dorwałem się ostatnio do pada znajomego i obrobiłem parę fot, efekt bardzo fajny, a zestaw np. Fuji X100 + eye-fi + iPad jest genialny do jakiś małych podróży, problemem na dłuższe może być miejsce do przechowywania danych - największy iPad ma 64gb, a możliwości rozbudowy nikłe - w tym momencie pojawiają się złe strony jabłek :-) Ale widzę spory potencjał, bo np. Lightroom, Aperture czy sp. Silver Efex Pro (używam nałogowo) na tablecie byłby ekstra dla wszelkiej maści reporterów, leniów i niecierpliwych A już iPad 2 może wypluwać zdjęcia w 16 mpix, więc starcza do większości publikacji.