Ale jak ktoś nie używa kart Eye-Fi to nie zna rozwiązania na zwinny przesył danych. Ja np. mam aparat fotograficzny w którym siedzi tylko karta Compact Flash! I cały czas do zgrywania zdjęć z aparatu muszę wyjmować tę kartę lub podpinać się kablem FireWire. To niby błahostka ale z czasem staje się to upierdliwe. Może pojawi się Eye-Fi na kartach CF? Do tej pory Eye-Fi jest dostępne tylko na kartach SD. A co robi w tej sprawie wielki Canon? Do przesyłania danych po Wi-Fi... Canon oferuje dodatkową "przystawkę" o nazwie kodowej "WFT-E1 " za jedyne 4700 zł:
No ale chwalmy Canona. Gańmy iPhone: co za paskudny wynalazek ten cały WiFi!
...
Wybaczcie - ale nie mogę się powstrzymać... Najnowszy 1Dx otrzyma fabrycznie złącze RJ45! Czyli zamiast kupować (drogi) transmiter bezprzewodowy WFT-E1 od premiery 1Dx będziemy mogli dokupić router żeby być "bardziej mobilni":
I podobnie (jak Akustyk) nie wiem czy się śmiać czy płakać? Dodam że sprytne rozwiązanie Eye-Fi nie jest wynalazkiem Canona. Ciekawe czy technologia Eye-Fi zostanie zaoferowana w kartach CF. To by dużo zmieniło, bo np. 1Ds Mark I ma tylko slot CF.