Ajfonik z makiem robią całkiem fajny zestaw dla fotografa. Jak dla mnie to jedyną naprawdę dużą przeszkodą jest cena, ale dobry komputer swoje kosztuje, komórka tak samo, tablet podobnie.
Na iPhone podoba mi się iCloud, przekonało mnie to o tyle, że w prosty sposób mam na każdym urządzeniu z jabłkiem te same kontakty, kalendarze, notatki, zdjęcia (jeśli ustawię sobie w iPhoto), zakładki Safari, i masę innych pierdół, z dokumentami włącznie. Do tego sporo ciekawych aplikacji do obrabiania zdjęć, płatnych co prawda, ale jakością bijących na mordę te androidowe (miałem styczność, żeby nie było). Mogłoby być lepiej, wiadomo, ale android moim zdaniem jest paskudny w obsłudze, a WM dopiero startuje, chociaż widzę w tym drugim naprawdę spory potencjał.
Wizytówki da się wysyłać, MMS'em, czy mailem, numery telefonów podczas rozmowy się da zapisywać, a przy okazji mamy zwykłe rzeczy rozwiązane w bardzo fajny sposób - chociażby obsługa kontaktów i kalendarzy, można docenić, jeśli ma się zestaw laptop + stacjonarka + smartfon + tablet, i lekką szajbę na punkcie archiwizowania danych. :-)