Strona 21 z 26 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 258

Wątek: Apple iPhone 4S

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jest jeszcze kategoria takich co ich ze względów budżetowych interesują urządzenia lepsze, w tej samej cenie, tudzież nawet droższe

BTW.
    Jak przypomnę sobie niedawne porównanie jakości zdjęć z mojej Nokii, a kolegi Ajfona, to w odniesieniu do tych "ochów i achów nad N8", coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że chyba mam bardzo uszkodzony aparat...
    ...albo ktoś tu grubo ściemnia.

A nie mówiłem ??? :-P:-D
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    A nie mówiłem ??? :-P:-D
    Pozdrówka
    Ale co mówiłes, bo nie kleję?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Ale co mówiłes, bo nie kleję?
    Nie szkodzi.
    Take it easy.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

Wykosztowałem się dychę na CamerPro i niewiele pomogło Ale spróbuję. Dzięki.
    CameraPro dodaje o wiele lepsze możliwości macro niz soft oryginalny, daje tez możliwość zapisywania zdjęć w o wiele mniejszej kompresji Jpeg'a, jak i tez wiecej opcji ustawień manualnych.

http://www.youtube.com/watch?v=KYAArLeB1n4
    http://www.youtube.com/watch?v=ue2gkv51etc

nie zapomnijcie wybrać 720p

Porównanie video 4S i N8
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qPlvrVAa7Wg

Porównanie video 4 i N8
    http://www.youtube.com/watch?v=g5uaYAg5TMc

Widac tu fajnie przepaść miedzy Iphone 4 a 4S, trzeba przyznać ze Apple ładnie poprawiło aparat.

Trzeba dodać ze N8 ma o 77% większy sensor niz 4S + ksenon takze w ciemnych warunkach spisze sie lepiej .

Jak ktoś ma zamiar używać telefonu nie tylko do zdjęć filmów, nawigacji a np. do częstego przeglądania internetu, grania to 4S bedzie znacznie lepszym wyborem.

Trzeba tez sie zaopatrzyć w dobry pokrowiec typu CaseMate itp bo w razie upadku 4S bije sie jak lusterko.
    Ostatnio edytowane przez PeterMac ; 05-03-2012 o 14:00

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=ElGlWqOk2J8

fajna recka 4S'a, polecam posłuchać od 4:55 mowa jest o aparacie.

Miasto
    Warszawa/Atlanta

Domyślnie

Zamieniłem 3GS na 4S i dla mnie trochę gorsza ergonomia! Stary świetnie leżał w dłoni bo jest wyokrąglony i taki obły, nowy jest trochę jak cegła...
    Zdjęcia dość dobrej jakości ale tylko na zewnątrz i to przy dobrym oświetleniu...

Lampa jest beznadziejnej jakości, a tak na marginesie w najlepiej prosperującej firmie w Stanach zajęło tym geniuszom aż trzy generacje iPhona żeby wpaść na pomysł, że lampa w apracie foto to nie taka idiotyczna sprawa...
    do tego ta siri, spróbuj włączyć/wyłączyć bluetooth'a przy jej pomocy albo zamówić jakieś szkockie danie - http://www.youtube.com/watch?v=SGxKhUuZ0Rc&sns=fb

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

hehe, jak widzę dyskusja w wątku rozwija się w jedynie słusznym kierunku - fanboje kontra reszta świata. ;-)
    no ale cóż, chyba tak musi być.

natomiast...
    sam ostatnio musiałem zdecydować, jakiego nowego smartfona wybrać.
    jak się tak głębiej zastanowić, to wybór nie jest wielki:

1) iOS z Applem
    2) Android z np. Galaxy lub Xperią
    3) Windows Phone z np. Nokią Lumią 800

i tak: iOS za ogólne niedostosowanie do czegokolwiek nie był brany pod uwagę. Android - miałem przez pół roku ponad rok temu i wyrzuciłem (lagi, błędy). Windows Phone - chmmm, no tu była pewna niewiadoma - system jeszcze stosunkowo mało popularny, więc ma jeszcze mało negatywnych ocen (hehe), do tego (podobno) bardzo dobra integracja z laptopem z Win7 (skydrive, windows live itp., z których korzystam).

poczytałem, pobawiłem się Lumią 800 trochę - wygląda fajnie, ale znowu bez rewelacji. system extra - tzn. .... działa extra! zdjęcia - całkiem dobre, ale już program galerii taki sobie (oglądanie zdjęć full-screen = problem). do tego wrzucić własnej tapety się nie da. można jedynie ustawić kolor tła (biały albo czarny). rewelacja. jakoś nie chciałem się cofać 15 lat wstecz.

do tego WP7 tak trochę idzie z ograniczeniami w kierunku apla: brak bluetooth, brak usb (w sensie pamięci masowej), brak karty, brak flasha. w nokii brak wymiennej baterii - trochę za dużo było tych "brak".

czyli ostatecznie wybór sprowadził się do braku wyboru.

do tego jako stary fan SE wybrałem ostatni produkt tej już nieistniejącej firmy - z sentymentu - a za rok może będzie WP8 - nie mówię "nie", ale jeszcze przed nim spora droga.

natomiast odnośnie Xperii Arc S - nie jest źle, pomimo procesorka 1.4 GHz oczywiście lagi w Androidzie są, przycinki są, ale jest też postęp - w stosunku do androida sprzed roku - jest całkiem nieźle. do tego wszystko to, co wiadomo: personalizacja wszystkiego do bólu, nawet systemowa galeria tym razem daje radę (zobaczymy w wersji 4.0), ma bardzo ładny i szybki pokaz w trybie full-screen, do tego - co IMHO najważniejsze - ekran w prawdziwych proporcjach 16:9! - dzięki temu wreszcie (!) mogę mieć tylko jeden zestaw obrobionych fotek, a nie jak wcześniej - inaczej na fona (4:3, 3:2), inaczej na lapka (16:10), inaczej na TV (16:9). teraz na wszystko idzie to samo (fullHD). dodatkowo dzięki bardziej podłużnemu ekranowi tel można obsługiwać w miarę wygodnie jedną ręką, pomimo że ekran ma 4.2 cala.

tak więc na kolejny rok dyskusji smartfonowych mam już dosyć, od tygodnia wykorzystuję znów Andka i mam nadzieję, że tym razem on jednak da radę.

i żeby być w temacie wątku o ajfonach:
    w ciągu tego tygodnia miałem już jedno starcie z kolegą od apla 4S (chyba). no ale tu akurat poszła krótka piłka przy siatce: wymiana wizytówki
    wyślę przez BT?
    nie da się.
    wyślę przez SMS?
    nie da się.
    i koleś klepał kontakt.

przy okazji: Cichy, jak idzie ładowanie SGS'a? ;-)
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To ja pozwole sobie zabrac glos - fanboje apple zawsze mnie rozbawiali, ipomysly wydawaly kuriozalne - ale dostalem w prezencie ip4 i sie okazalo se nie taking diabel straszny a telefonowi trudno cokolwiek zarzucic... Ale - wpadlem Na tydzien do Polski - kazdy sms ktory poszedl jak bylem wpiety w wifi poszedl Jako imessage bez zadnych kosztow roamingowych. Niby bzdura a cieszy... i takich bzdur ten telefon ma wiele.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ale - wpadlem Na tydzien do Polski - kazdy sms ktory poszedl jak bylem wpiety w wifi poszedl Jako imessage bez zadnych kosztow roamingowych. Niby bzdura a cieszy... i takich bzdur ten telefon ma wiele.
    A to działa gdy odbiorca nie ma iOS?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Bez sensu pytanie. W USA każdy ma iPhona... ;-)

Strona 21 z 26 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów