to nie jest polityka, tylko niemoznosc fizyczna. te telefony zra baterie, tym bardziej im wiekszy jest ekran i im wiecej korzysta sie z interfejsow radiowych (wifi, 3g, gps).
problemem jest to, ze wiekszosc uzytkownikow jeszcze wciaz akceptuje praktycznie codzienne doladowywanie, jako koszt wszystkich ficzerow. nawet uzytkownikow biznesowych, ktorzy poniekad zawsze musza byc po komorka. i na zmiane sie nie zapowiada poki co. w NL w 2011 roku smartfonow sprzedalo sie wiecej niz zwyklych telefonow a 2012 nie zapowiada sie na tendencje znizkowa
co do czasu na baterii... bez Juice Defendera 1,5 roczny HTC Desire oszacowalbym na jakies 42 godziny na jednej baterii - czyli ladowanie co druga noc. to jest bez lupania w gierki, ale z codziennym przegladaniem sieci w aucie (korki) czy na posiedzeniu. po instalacji JuiceDefendera wychodzi realistycznie okolo 60 godzin.
to oczywiscie w kraju, bo poza granicami telefon za duzo "polemizuje" z BTS-ami w tle i lepiej ladowac codziennie, bo do wieczoru drugiego dnia fon nie dozyje.
krotko podsumowujac: jak sie chce bajerow, no to niestety bateria nie bedzie nie wiadomo ile trzymala. albo 5 dni bez ladowania albo smartfon...
Moja 4Ska, podsumowanie użycia:
Nie pytajcie jak to zrobiłem (oczywiście jest to oryginalny niemodyfikowany screenshot z mojego fona), bo nie powiem
Normalnie z włączonymi nonstop danymi 3G, 2 skrzynki push i cloud itp. up to 3 dni![]()
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Przecież widac jak to zrobiłeś... Użycie telefonu trochę powyżej 1h dziennie...
Mialem kiedys Ip 3g i to z juz nie nowka. Z wylaczonym netem i kilkoma min rozmow dziennie, jakies sms wytrzymywal +/- tydzień. Pozniej ten sam ip z wlaczonym gg potrafil nie wytrzymac dnia...cudow nie ma. Wszystko zależy od uzucia.
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
Ja SGS2 ładuję równo co 3 dni. Ale żeby było w temacie - zdjecia robi równie piękne co ajfon :P
O obiektywach wiem prawie wszystko
Taki lekki OT, wgrywał ktoś do swojej 4s nowy soft? czytałem o problemach z wyskakiwaniem komunikatu "brak karty sim" i mniejszym zasięgiem wifi, to prawda?
Mi się taki komunikat w 3gs pojawił:sad:
idz na forum myapple ;-)
Właśnie "paczyłem" tam też, ale ciekawy jestem czy dotknęło to kogoś z CB też
ok,kończe OT![]()
jedyny plus to że cena baterii do 4 nie jest droga,mi po JB szybciej pada,przed bateria trzymała dłużej
Żona miała fabrycznie wersje ios'a 5.0.0, ją dotknął problem niespodziewanej utraty zasiegu, bez resetu zasięg sieci był niedostępny. Po sugerowanym przez support restore do 5.0.1 (4A406) wszystko działa cacy. Ja mojego dostałem od razu z 5.0.1 (ale 4A405) i nie mam żadnych problemów. Oczywiście obie 4S-ki.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu