Strona 4 z 26 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 258

Wątek: Apple iPhone 4S

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    No pewnie, jeszcze gwint statywowy i sanki na lampę zewnętrzną może?
    statyw?

ale po co? to jest tak passe...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    I o to chodzi. Po co mam zawsze ze sobą nosić lustro, bezlustrowca czy kompakt, skoro !zawsze! mam ze sobą telefon komórkowy. 99% ludzkości (albo i zdecydowanie więcej) nie jest zawodowymi fotografami, im wystarczy że na ekranie LCD swojego telefonu pokażą fotkę, czy filmik z jakiegoś zdarzenia. Co więcej, gdyby zrobili to jakimś fotoaparatem, to mieli by wiele problemów aby takie fotki wgrać do telefonu :wink: - więc lepiej od razu pstrykać telefonem.
    Jest dokładnie jak mówisz. Najciekawsze jest jednak to że ja w mojej pracy do dokumentacji używam właśnie telefonu więc można by powiedzieć, że telefonu używam zawodowo . Największa zaleta - zawsze jest pod ręką. Przy czym ten mój Sony robi nadspodziewanie dobre fotki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Demonos Zobacz posta
    A co do tabletów - to rozwala mnie widok ludzi z takim ustrojstwem, kiedy stoją trzymając przed sobą w wyciągniętych rękach taki ekran i kadrują - bezcenne :-D
    Wielkoformatowa matówka XXI wieku.

Przynajmniej nie muszą zarzuczać czarnej szmaty na głowę :wink:

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie

Ja rowniez prosilbym wrocic do rozmowy na temat aparatu w iPhonie 4S. Mysle, ze tu rowniez sa osoby robiace zdjecia iPhonem 4. Czego mozna sie spodziewac po wprowadzonych zmianach? Dodatkowa soczewka, przyslona f/2.4, poprawiony balans bieli itd. Czy to sprawi, ze zdjecia beda wyraznie lepsze niz z iPhone'a 4? Szczegolnie ciekawy jestem jak bedzie sobie radzil ze zdjeciami w slabym swietle przy f/2.4. Jak myslicie?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajej Zobacz posta
    w sieci można znaleźc sporo świetnych fotografii zrobionych iphonem 4. Pamietajcie ze 4 i 4S mają matrycę "back illuminated", która znacznie lepiej się sprawuje w gorszych warunkach oświetleniowych.
    Iphone 4/4S swoją jakością zdjęć z powodzeniem może zastąpić małpkę
    Oczywiście :smile: . Zdarza się, że chodzę z m9 a zdjęcia robię wyłącznie iP4 z programem Hipstamatic Ot, życie
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Oczywiście :smile: . Zdarza się, że chodzę z m9 a zdjęcia robię wyłącznie iP4 z programem Hipstamatic Ot, życie
    Właśnie o to mi chodzi! iPhone to nie tylko sam aparat ale jeszcze wiele dodatkowych aplikacji. Dzięki nim w parę sekund można dodać do zdjęcia filtr czy inny efekt aby od razu wysłać je emailem, mms'em czy dodac do portali społecznościowych.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    Czy to sprawi, ze zdjecia beda wyraznie lepsze niz z iPhone'a 4? Szczegolnie ciekawy jestem jak bedzie sobie radzil ze zdjeciami w slabym swietle przy f/2.4. Jak myslicie?
    Ja myślę, że nowe wprowadzone zmiany sprawią, że dotychczasowi użytkownicy iPhone 4 będą się zastanawiać nad iPhone 4S. Niektórzy z nich nawet wymienią 4 na 4S, czym potwierdzą słuszność zmian wprowadzonych przez Aple :wink:
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 07-10-2011 o 19:06

Miasto
    UK

Domyślnie

Hehe Dokladnie! Tak samo bedzie gdy swiatlo dzienne ujrzy Canon 5D mk 3. Wielu uzytkownikow mk 2 bedzie sie zastanawialo nad zakupem mk 3 i sporo pewnie kupi nowe body co potwierdzi slusznosc zmian wprowadzonych przez Canona. Jesli kogos stac to czemu nie? Przewaznie nowsze jest lepsze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    Przewaznie nowsze jest lepsze.
    Ale tylko o tyle, aby kolejne nowe też było lepsze od tego poprzedniego ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    No to jest nas dwoch
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Strona 4 z 26 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów