Strona 3 z 26 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 258

Wątek: Apple iPhone 4S

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    sam w zyciu nie wydalbym tyle kasy na takie urzadzenie, a juz na pewno w wydaniu Apple'a.
    Jestem na etapie wyboru tableta dla żony. Ma odbierać/wysyłać maile, ma dać możliwość biegania po stronach www (tu nie ma problemu - mają to wszystkie tablety) oraz czytać i edytować pliki MS Office jak i pdf (tu już gorzej). W przypadku Apla poszedłem do iSpota (czy innego dystrybutora) i sam sprawdziłem, ze działa - z innymi producentami problem jest już na tym etapie - mają kiepski kontakt z potencjalnym klientem (przynajmniej w Polsce).

Cytat Zamieszczone przez klasyk Zobacz posta
    Co do kompaktów i przesyłu zdjec skompresowanych w niskiej rozdzielczości to się zgodzę. Nie bardzo widzę natomiast jakąś bardziej użyteczną technologie obecnie niż wyjmij/włóż kartę, albo wyjmij/włóż kabel to transmisji np. 300 rawów każdy np. po 20MB. Trwałoby to dłuzej i często trzeba by ładować baterie.
    Nie czujesz bluesa, fotka z urządzenia typu iXXX w zasadzie zaraz po zrobieniu ląduje we wszechogarniającym nas "internecie" i oto chodzi, a Ty tu mówisz o kablach, drutach, plikach, itp ... człowieku to są technologie z ubiegłej epoki :wink:
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 07-10-2011 o 10:07 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Jestem na etapie wyboru tableta dla żony. Ma odbierać/wysyłać maile, ma dać możliwość biegania po stronach www (tu nie ma problemu - mają to wszystkie tablety) oraz czytać i edytować pliki MS Office jak i pdf [...]
    Proszę nie iść w tym kierunku. To nie ten dział. Tutaj skupiamy się na sprzęcie FOTOGRAFICZNYM, Możemy pogadać nawet i o tabletach od biedy ale w zakresie dotyczącym fotografowania. Do dyskusji na inne tematy zapraszam do HYDEPARKU.

Dziękuję!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Nie czujesz bluesa, fotka z urządzenia typu iXXX w zasadzie zaraz po zrobieniu ląduje we wszechogarniającym nas "internecie" i oto chodzi, a Ty tu mówisz o kablach, drutach, plikach, itp ... człowieku to są technologie z ubiegłej epoki :wink:
    Czuję blusa, wiem jaka jest uzyteczność urządzenia iXXX, wiem jaką radochę ma z tego w szczególnośc pokolenie nastolatków, wiem jak, i w jakich sytuacjach jest to wykorzystywane. Dla jasnści - potrfię korzystać z tej kosmicznej technologii :-)
    I jakaś nowsza analogiczna funkcjonalność w kompaktach, a może nawet w lustrzankach by się przydała dla przesyłu np. pojedynczych zdjęć lub serii mniej ważących. Co do sytemowego przekazu grubej serii plików podtrzymuje co napisałem, to najlepsze rozwiazanie jak nie trzeba robic transferu tu i teraz np. w lesie, a mozna spokojnie w biurze, w domu,... człowieku czytaj ze zrozumieniem i staraj się nie czytać między wieszami bo nadmiernie uruchomiona wyobraźnia często sprowadza na manowce.
    Ostatnio edytowane przez klasyk ; 07-10-2011 o 10:28

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a ze producenci DSLR i kompaktow maja totalny brak wizji na temat jakiegos polaczenia aparatu z workflow (innego niz: wyjmij karte, skopiuj sobie na kompa) to osobna kwestia. to jest cos co w ogole o pomste do nieba wola...
    Olek coś nieśmiało próbuje, bo popełnił takie ustrojstwo które przesyła zdjęcia z aparatu do smartofna przez bluetooth - PENPAL PP-1. Trudno mówić o jakieś rewolucji, taczej takie nieśmiałe próby.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Olek coś nieśmiało próbuje, bo popełnił takie ustrojstwo które przesyła zdjęcia z aparatu do smartofna przez bluetooth - PENPAL PP-1. Trudno mówić o jakieś rewolucji, taczej takie nieśmiałe próby.
    Canon ma wifi w pieronsko drogich gripach, a 1D jesli mnie pamiec nie myli obsluguja SD Eye-Fi wiec to tez nie jest tak, ze sie totalnie nie da. ale to nie jest to o co chodzi. w aparatach dla profesjonalistow i entuzjastow to cale "connectivity" nie gra wiekszej roli - kopiowanie z karty wciaz w zupelnosci spelnia swoja role.

problemem jest sprzet amatorski i DSLR/mirrorless z dolnej polki. tam nadal klient jest gleboko w nosie w momencie wykonania zdjecia - ani tego nie moze sobie z miejsca obrobic (Nikon cos tam ma, ale...) na blogaska sobie nie wrzuci, ... jesli o to chodzi, to Japonczycy generalnie nie kumaja czaczy i jada 10km za peletonem, mimo ze powinni byc na rowni (naprzod nie musza, to nie ta branza)...

Oly... blutacz? bez jaj, blutaczem to sobie mozna zdalnie aparat kontrolowac i ew. miniaturki zdjec skopiowac. bo nawet na przyzwoity mikrofon nie ma dostatecznego pasma...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 07-10-2011 o 10:46
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oly... blutacz? bez jaj, blutaczem to sobie mozna zdalnie aparat kontrolowac i ew. miniaturki zdjec skopiowac. bo nawet na przyzwoity mikrofon nie ma dostatecznego pasma...
    To nieśmiała i nieudolna próba. Przesyła do smartofna fotki w rozdzielczoci FullHD, czyli coś koło 2-megabajtowe jotpegi. A kosztuje dodatkowo (wpinane w gorącą stopkę i port pod gorącą stopką).

Ogólnie się dziwię, bo skoro w małym smartofnie mieści się i GPS, i Wi-Fi, i karta pamięci, i karta SIM, i stosowne anetny, i mapy do nawigacji, i przeglądarka internetu, i aprat fotograficzny (kiepski ale jest), i jeszcze kupę innych rzeczy, to tym bardziej powinny się one zmieścić w większym od komórki aparacie. A nie ma tego. W niekórych kompaktach co prawda dodają GPS i jakieś tam inne rzeczy, ale to wyjątki i mało.

Wi-Fi, GPS i sterowanie radiowe (!!!) lampami to każdy mógłby chyba od ręki wsadzić do swoich aparatów. A tymczasem za każde takie ustrojstwo dołączane do aparatu każą sobie dodatkowo płacić jak za zboże.

Coś już napisał

Domyślnie

w sieci można znaleźc sporo świetnych fotografii zrobionych iphonem 4. Pamietajcie ze 4 i 4S mają matrycę "back illuminated", która znacznie lepiej się sprawuje w gorszych warunkach oświetleniowych.
    Iphone 4/4S swoją jakością zdjęć z powodzeniem może zastąpić małpkę

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajej Zobacz posta
    w sieci można znaleźc sporo świetnych fotografii zrobionych iphonem 4. Pamietajcie ze 4 i 4S mają matrycę "back illuminated", która znacznie lepiej się sprawuje w gorszych warunkach oświetleniowych.
    Iphone 4/4S swoją jakością zdjęć z powodzeniem może zastąpić małpkę
    To fakt, iP4 robi nad podziw dobre zdjęcia i jako małpa jest świetny.

A co do tabletów - to rozwala mnie widok ludzi z takim ustrojstwem, kiedy stoją trzymając przed sobą w wyciągniętych rękach taki ekran i kadrują - bezcenne :-D (a jescze nieraz mają skórzane etui do tego, to już wogóle masakra)
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Ja poczekam na iphone'a 8 gdzie będzie 35mm f/1.4 a nie f/2.4 heheh
    Mogliby dodać jeszcze sterowanie przysłoną i byłoby git.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Ja poczekam na iphone'a 8 gdzie będzie 35mm f/1.4 a nie f/2.4 heheh
    Mogliby dodać jeszcze sterowanie przysłoną i byłoby git.
    No pewnie, jeszcze gwint statywowy i sanki na lampę zewnętrzną może?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 3 z 26 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów