Strona 2 z 26 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 258

Wątek: Apple iPhone 4S

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W takich warunkach to i mój "Szajsung" Wave całkiem ładne obrazki produkuje, na macro bokeh też niczego sobie. Schody zaczynają się jak jest trochę ciemniej [normalnie oświetlone mieszkanie wieczorem], a takich sampli nie pokazali. Btw naprawdę sądzicie, że mogli dać zdjęcia nie z 4S jako pokazówki?
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    rozleje sol na twoje rany...

http://www.flickr.com/cameras/

jak zwykle w przypadku Apple'a - tu nie chodzi o logike. nigdy. to zawsze bylo i jest placebo, ale jak widac w XXI wieku ludzie nadal preferuja metafizyke nad zdrowy rozsadek...
    Dziwne, że nie dołączyli wykresu samochodów z kamerą cofania. Taki wykres nie ma większego sensu ponieważ moim zdaniem nikt nie wciska nikonów i tym podobnych za złotówkę aby sobie odbić cenę było nie było drutu w abonamencie niby bezpłatnych minut. I te nikony i inne mają taką zaletę, że działają bez karty SIM. A bez tej karty ajfon chyba nie działa.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

"Obrona Częstochowy" co by nie mówić i jak nie "bronić" swoich drogich foto-zabawek iP4 jest URZĄDZENIEM, którym obecnie wykonuje się najwięcej zdjęć. Tyle
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    iP4 jest URZĄDZENIEM, którym obecnie wykonuje się najwięcej zdjęć. Tyle
    Pozwoliłam sobie wytłuścić...
    Tylko, czy ilość przechodzi w jakość, czy... hmm.... jakoś odwrotnie ? :wink:

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Absolutnie o jakości tu nikt nie mówi. To zupełnie inny temat. Zresztą czy z takiego d90 też są same "dobre fotki" ? Sucha statystyka i tyle. Jak ktoś się czuje zagrożony wynikami to jego problem
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    "Obrona Częstochowy" co by nie mówić i jak nie "bronić" swoich drogich foto-zabawek iP4 jest URZĄDZENIEM, którym obecnie wykonuje się najwięcej zdjęć. Tyle
    dokladnie o to mi chodzilo. abstrahujac od oceny faktu, jak komorka nie nadaje sie funkcjonalnie do robienia zdjec.

jak widac 99% ludzkosci wystarcza, ze cos pstryka i ze jakosc obleci na ekraniku badz druku 10x15cm. chociaz z tym drugim kryterium bym nie przesadzal, bo ono moze jednak byc zbyt restrykcyjne...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Pocieszające jest to, że coraz częściej, po etapie zachwytu pstrykaniem czymkolwiek, młodzi ludzie potrzebują czegoś lepszego (właśnie szukam taniego zestawu "startowego" dla znajomej 15-latki ).

Początki nałogu

Domyślnie

jak widac 99% ludzkosci wystarcza, ze cos pstryka i ze jakosc obleci na ekraniku badz druku 10x15cm. chociaz z tym drugim kryterium bym nie przesadzal, bo ono moze jednak byc zbyt restrykcyjne...
    I o to chodzi. Po co mam zawsze ze sobą nosić lustro, bezlustrowca czy kompakt, skoro !zawsze! mam ze sobą telefon komórkowy. 99% ludzkości (albo i zdecydowanie więcej) nie jest zawodowymi fotografami, im wystarczy że na ekranie LCD swojego telefonu pokażą fotkę, czy filmik z jakiegoś zdarzenia. Co więcej, gdyby zrobili to jakimś fotoaparatem, to mieli by wiele problemów aby takie fotki wgrać do telefonu :wink: - więc lepiej od razu pstrykać telefonem.

Nie mówię tego z pozycji użytkownika jakiegokolwiek iXXX. Użytkownikiem takiego gadżetu (iPod touch) jest mój niespełna pięcioletni syn - gra, słucha, ogląda, robi zdjęcia i filmuje. Jest bardzo zadowolony :wink:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    I o to chodzi. Po co mam zawsze ze sobą nosić lustro, bezlustrowca czy kompakt, skoro !zawsze! mam ze sobą telefon komórkowy. 99% ludzkości (albo i zdecydowanie więcej) nie jest zawodowymi fotografami, im wystarczy że na ekranie LCD swojego telefonu pokażą fotkę, czy filmik z jakiegoś zdarzenia.
    no dokladnie tak jest.

Co więcej, gdyby zrobili to jakimś fotoaparatem, to mieli by wiele problemów aby takie fotki wgrać do telefonu :wink: - więc lepiej od razu pstrykać telefonem.
    wrocmy do poczatku i zacznijmy od nazwy: przenosne urzadzenie elektroniczne z funkcja telefonu bo to ze dzwoni to jest poboczna funkcja tego urzadzenia, w przypadku plci brzydkiej na dodatek jedna z najbardziej znienawidzonych

a ze producenci DSLR i kompaktow maja totalny brak wizji na temat jakiegos polaczenia aparatu z workflow (innego niz: wyjmij karte, skopiuj sobie na kompa) to osobna kwestia. to jest cos co w ogole o pomste do nieba wola...

Nie mówię tego z pozycji użytkownika jakiegokolwiek iXXX. Użytkownikiem takiego gadżetu (iPod touch) jest mój niespełna pięcioletni syn - gra, słucha, ogląda, robi zdjęcia i filmuje. Jest bardzo zadowolony :wink:
    tez mam taka konsole do gier/przegladarke www, ta z duzym ekranem (sie od razu wytlumacze - dostalem od firmy, sam w zyciu nie wydalbym tyle kasy na takie urzadzenie, a juz na pewno w wydaniu Apple'a). mlocimy z corka w rozne gierki a zona sobie gazety doczytuje.

natomiast... nieodmiennie w moim swiecie Apple to jest cos do zabawy, ale do powaznej pracy to sie nie nadaje. nie jest tylko przypadlosc Apple'a, bo inne firmy tez sobie takie jaja robia z hermetyczna, droga i zamordystyczna architektura...
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

no dokladnie tak jest.
    a ze producenci DSLR i kompaktow maja totalny brak wizji na temat jakiegos polaczenia aparatu z workflow (innego niz: wyjmij karte, skopiuj sobie na kompa) to osobna kwestia. to jest cos co w ogole o pomste do nieba wola...
    architektura...
    Co do kompaktów i przesyłu zdjec skompresowanych w niskiej rozdzielczości to się zgodzę. Nie bardzo widzę natomiast jakąś bardziej użyteczną technologie obecnie niż wyjmij/włóż kartę, albo wyjmij/włóż kabel to transmisji np. 300 rawów każdy np. po 20MB. Trwałoby to dłuzej i często trzeba by ładować baterie.
    Ostatnio edytowane przez klasyk ; 07-10-2011 o 10:01

Strona 2 z 26 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów