Tak to tylko smartfon, ale np. algorytm AWB w kamerze tego telefonu deklasuje AWB w SLR Canona łącznie z modelami 1D. No bo to przecież sieriozno "profesjonalny" sprzęt, a wiadomo, że każdy profesjonał ma święty czas na dopieszczanie WB na komputerze, a nawet zaszczytny obowiązek.
ABW w Canonach produkuje ohydną kaszanę w sztucznym świetle od zawsze, czyli kiedy jeszcze D było na początku a cena była kilka milionów Y.
Co dziwniejsze, kolory na ekranie iPhona są lepsze nawet niż w droższych kompaktach różnych innych marek, w tym Sony, co już jest zupełnie niewytłumaczalne inaczej niż nadprzyrodzonym geniuszem i perfekcją firmy Apple.
Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 17-10-2011 o 06:29
Sony chyba wychodzi na prowadzenie jeśli chodzi o matryce, którą też zaaplikowano w iPhonie 4s.
http://www.engadget.com/2011/10/16/c...icroscope-fin/
Lepsze kolory na ekranie to moze znaczyc tylko jedno, mianowicie takie jak w rzeczywistosci. Czyli nie sraczka z zafarbem albo przesycona albo mdla jak we wszystkich kompaktach. I magiczna AWB. Dziecko zrozumie kiedy uda sie do sklepu i nastawi galy na ekran.
Zadam takie lamerskie pytanie :
- Czy iPhone ma oprogramowanie do PC ? (jak np. Nokia Ovi Suite, które synchronizuje telefon z kompem lub umożliwia wykorzystanie telefonu jako 'modemu' internetowego)
Czasemjak jestem na zadupiu podpinam Nokie po kablu do laptopa i mam normalnie sieć... Z iPhonem też tak się da ?
O obiektywach wiem prawie wszystko