Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: 350D - mróz i awaria

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ponieważ dyskusja się oddzieliła od problemu wątku, to przeniosłem ją w lepsze miejsce http://canon-board.info/showthread.php?t=1122
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar twi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

witam i wracam do mojej awarii.

Rozmawiałem z serwisem i nic nie są w stanie powiedzieć - mam przesłać sprzęt.

Ale pojawiła się nowa ciekawa rzecz: zostawiłem na noc baterię w aparacie (wyświetlacz się świecił) - rano wszystko zgasło. Naładowałem baterię, wkładam i o dziwo działa. Ustawiłem datę, godzinę i pokazał mi, że brak karty - no to ją włożyłem - i jak tylko go włączyłem to znowu to samo. Kartę podpiąłem do kompa i wszystko działa. Załamałem się.
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Bywalec Awatar osasa
    Miasto
    Lubartów PL/Newport News VA

Domyślnie

Zrob tak samo jak ostatnio, tylko włóż inną kartę... Moze coś w niej padło:/
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wysoce prawdopodobne, ze karta jest sprawczynia problemow... w gorszym przypadku jakas elektornika w aparacie powiazana z karta...

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi
    Naładowałem baterię, wkładam i o dziwo działa. Ustawiłem datę, godzinę i pokazał mi, że brak karty - no to ją włożyłem - i jak tylko go włączyłem to znowu to samo.
    Obejrzyj dokladnie gniazdo karty, czy nie wygietych "pinow" ktore zwierasz wkladajac karte. Potem: usunac karte, obie baterie, poczekac pare minut, baterie spowrotem, zalaczyc. Jesli chodzi bedzie chodzil, wyprobuj inna karte.

Domyślnie

mozesz tez potestowac opcje Shoot Without Card

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Ja dodam ze tez focilem 350tka (rebel xt ale to to samo) na mrozie ok. -10 - 12C i aparat dzialal bez problemu. Po powrocie chwila westchnienia (powrot do temp. "normalnej" - czyt, pokojowej) i moglem brac sie za zdjecia (przezucanie na lapa). I do dzisiaj no problem . A czesto siedze na lotnisku i ostatnio to dosc cieplo jest ale jescze w grudniu to przez 2 tydnie bylo grubo ponizej zera...
    Pozdrawiam i zycze szybkiego "powrotu do zdrowia".
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Coś już napisał Awatar twi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

witam,
    stał się cud - działa.
    wczoraj sprawdzałem baterię kolegi - i to samo - nie działa. zrezygnowany zapakowałem body (bez baterii, karty i szkła) aby wysłać do serwisu. dzisiaj dałem mu jeszcze jedną szansę: włączam i jest ok (bez małej baterii, karty i szkła). kilka prób z włączaniem i wyłączaniem - działa. kilka prób z wyjmowaniem baterii - działa. podłączyłem szkła - działa. no to test na karcie - wkładam kartę (inną niż zawsze) - działa! no to parę zdjęć i jest ok.
    A teraz: wkładam kartę właściwą i d... nie działa. wyjąłem ją i włożyłem inną - działa. no to jeszcze raz (tylko tym razem trochę mocniej - nerwy mi puszczają) i o dziwo działa.
    Zobaczymy jutro - może się Żytniej wystraszył?
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

a może poprostu karta się sypnęła...i to powoduje że cały aparat kładzie się na łopatki, ale czy ja wiem
    spróbuj ją sformatować na aparacie kolegi...

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

ale to chyba pytanko do canona: czy karta moze az w taki sposob 'manipulowac' aparatem ?!?

Czy soft nie ma prostego co badz zabezpieczenia typu:
    if (karta nie OK) pokaz komunikat Karta do d..py;

Moze nalezy zglosic do canon'a i pojawi sie nowy firmware do -15°C
    ot co ...
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów