Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: 350D - mróz i awaria

Coś już napisał Awatar twi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie 350D - mróz i awaria

Witam,

mam mały problem. W weekend fociłem trochę na zewnątrz (było około -8C) i po wykonaniu około 15 zdjęć aparat przestał działać. Mały wyświetlacz z ustawieniami cały się świeci (tzn. wszystko co może pokazać to pokazuje) i aparat nie reaguje. Nawet wyłączenie nic nie pomaga - żadnej zmiany. Baterię doładowałem i jak ją tylko wkładam do aparatu (nie ma znaczenia czy włączony czy nie) to cały wyświetlacz się świeci a aparat nie reaguje. Aparat już się ogrzał jakieś 20h - więc ma temperaturę pokojową.

Pomocy!

Czy ktoś się może z tym spotkał.

pozdrawiam
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi
    Pomocy!
    Spróbuj wyjąć baterie. I tą dużą i tą małą (jak w zegarku elektronicznym). Tak na godzinke. Odkręć też szkło. Potem włóż bateryjki i zaobacz.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Spróbuj wyjąć baterie. I tą dużą i tą małą (jak w zegarku elektronicznym). Tak na godzinke. Odkręć też szkło. Potem włóż bateryjki i zaobacz.
    Dzięki za informację - jestem teraz w pracy i nie mam aparatu pod ręką więc sprawdzę wieczorem i dam znać czy pomogło.

pozdrawiam
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Mały wyświetlacz z ustawieniami cały się świeci (tzn. wszystko co może pokazać to pokazuje)
    No kazdy wyswietlach cieklokrystaliczny reaguje tak na niskie temp. zwroc uwage na tel kom ktory bedziesz dluzej na zimnie trzymal tez mu wyswietlacz pociemniej, poprostu ciekle krysztaly gestnieja :wink: Ale czy taki efekt moze sie dluzej utrzymywac hmm nie wiem moze poprostu zrob jak pisze gietrzy i tym sposobem wyswietlacz sie pobudzi / zresetuje a jak nie .......hmm
    Czy jest na sali jakis elektronik
    podpis...

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SimOn!
    Czy jest na sali jakis elektronik
    Jest, IMHO nawet paru.
    Efekt opisany ponizej mi wyglada na jakis blad w sofcie, o ile nie pomoze calkowity reset RAM'u (przez wyjecie obu baterii), to aparat ma problemy z zawartoscia flash'u/eeprom'u lub reszta elektroniki - wtedy pomoze tylko wizyta w serwisie.

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

ups ... skontaktuj sie z serwisem per phone -> niech ci cos doradza!
    Ja w ten weekend tez focilem 350-ka w podobnej temp. co wiecej nie wylaczalem aparatu miedzy fotami, a aparat wisial na tasmie ... jest OK.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Miasto
    Kraków

Domyślnie

witam ponownie.

niestety "reset" (obie baterie na ponad godzinę out) nie pomógł. Jak tylko wkładam główną baterię to cały wyświetlacz się świeci i nic nie działa.
    Jutro zadzwonię do serwisu.
    (aparat wyłączałem między fotkami)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Jak tylko wkładam główną baterię to cały wyświetlacz się świeci i nic nie działa.
    Spróbuj jeszcze drugiej baterii (kolegi?) włożyć i sprawdź.
    Jutro zadzwonię do serwisu.
    Współczuje i powodzenia życzę!
    (aparat wyłączałem między fotkami)
    Na drugi raz nie rób tego. Podtrzymuje temp. pracy elektroniki (w miarę możliwości) w tych, ekstremalnych dla niej, warunkach.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

koniecznie daj znac co sie zepsulo i z jakiego powodu. moze to tylko (albo az) przypadek. Osobiscie roznymi cyframi na mrozie focilem i mimo iz producent podwal ze tylko do 0 stopni nigdy nic sie nie stalo.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

tylko to wszystko stało się zanim wróciłem do domu - w trakcie około 15 zdjęcia

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów