Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Bokehrama, brenizer method. Próbował ktoś?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie Odp: Bokehrama, brenizer method. Próbował ktoś?

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Mnie w tej metodzie zastanawia jedno - czy trzeba miec glowice 3-way albo panoramiczna? Czy koniecznie jest uzycie statywu. Z reki teoretycznie tez sie da i mozna to obfocic jadac zdjeciami seryjnymi.
    Wiele (większość?) osób robi to z ręki. Sam twórca metody na filmiku "instruktażowym" pokazywał jak robi taką panoramę i robił ją z ręki. Niektórzy twierdzą żeby starać się obracać aparat wyłącznie w punkcie nodalnym obiektywu (co jest raczej ciężkie do wykonania bez głowicy). Ja się do tego jakoś specjalnie nie przykładałem, starałem się tylko nie gibać do przodu / tyłu / na boki.

Cytat Zamieszczone przez Canonierzysta Zobacz posta
    Jako, że ja jestem żywo zainteresowany, a i być może kilka osób także, proponuję założyć wątek dla zdjęć robionych tą metodą... może uda nam się ją rozpowszechnić Pewnie wolno się będzie rozwijał bo jednak trochę pracy i czasu pochłaniają te zdjęcia, ale może warto?

Ernest, jako, że chyba Ty pierwszy to rozpocząłeś, może założysz wątek i wrzucisz tam kilka fotek?
    Założę zatem wątek, natomiast póki co wrzucę tylko powyższe zdjęcie (moją pierwszą próbę), bo innych zwyczajnie jeszcze nie mam, a właśnie jadę na lotnisko
    Ostatnio edytowane przez Ernest_DLRS ; 29-05-2014 o 16:48
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Uprawnienia umieszczania postów