Możesz napisać dokładniej, co się stało z Twoim 50L? Oglądam obudowę i nie widzę za bardzo co by się tutaj mogło samoistnie popsuć.
Możesz napisać dokładniej, co się stało z Twoim 50L? Oglądam obudowę i nie widzę za bardzo co by się tutaj mogło samoistnie popsuć.
Tuż po sesji ogarnąłem, że obiektyw nie ostrzy na odległości większe, niż 5m i wydaje dziwne odgłosy. Myślałem, że padł USM, czy coś w ten deseń, ale szczerze, to co zobaczyłem spowodowało stuprocentowy opad szczeny.
Sprzęt nie lata po ścianach, jest używany z szacunkiem, pół roku temu kupiłem oryginalną osłonę przeciwsłoneczną i najprawdopodobniej przez nacisk jaki dawał ciężar body 5DII z 580EXII i lightsphere się tak zrobiło. Minę mam nietęgą, bo cały przyszły tydzień mam zawalony sesjami i muszę o 10 rano dymać do sklepu po 50/1,4....
Oby to jakieś śrubeczki, czy tym podobne dziadostwo i Bykowski mi to w miarę szybko ogarnie.
PS. Białe śmieci na obiektywie to resztki taśmy klejącej z apteki, którą kleiłem to szkło podczas sesji...![]()
Ostatnio edytowane przez _igi ; 30-09-2011 o 22:46
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto