Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 73

Wątek: Kodak umiera :(.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak mi się zdaje, że pewnie ktoś ich kupi. Problem w tym że Kodak "robi" dla armii amerykańskiej i sprzedaż szczególnie zagranicznej spółce może być dużym problemem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie pamiętam dokładnie kolejności ale miałem wgląd w takie badania na temat marki kojarzonej z fotografią i Kodak był na drugim albo trzecim miejscu. Było to równo rok temu. Zapewne niewiele się zmieniło. I pewnie podobnie by było w innych krajach. Samo logo jak i nazwa są zapewne wiele warte. Więcej niż patenty i technologie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Spoko. To przecież my zabiliśmy Kodaka. Ale jeśli ktoś go przejmie (tak chociażby jak Polaroida) to i my możemy go na powrót ożywić. Ja mam minimalny na razie wkład w ożywianie Polaroida (aparat serii 600 kosztuje grosze, czego nie można już powiedzieć o wkładach )
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Moje najlepsze, obawiam się, to także czasy Kodak Gold, choć-em młoda... Pamiętam, ze z kieszonkowego mogłam sobie pozwolić na jedną rolkę filmu miesięcznie, a z wywołaniem go musiałam czekać do kolejnego kieszonkowego (kolejny miesiąc). Do dziś będę się upierać, że to była najlepsza metoda czynienia szybkich postępów w nabieraniu poprawności technicznej

Niedawno na NatGeo był dokument o ostatniej rolce Kodachrome, którą zabrał w podróż do Indii Steve McCurry. Efekt tej pracy można podejrzeć tutaj:
    http://www.vanityfair.com/culture/fe...201102#slide=1

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Nie nazwal bym tego śmiercia Kodaka. On raczej idzie na emeryture... Nic nie bedzie robic a kasa bedzie leciec... ;-)

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    Nie nazwal bym tego śmiercia Kodaka. On raczej idzie na emeryture... Nic nie bedzie robic a kasa bedzie leciec... ;-)

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
    No chyba zbytnio nie rozumiesz o co chodzi...
    Albo Kodak zbankrutuje co oznacza jego całkowity koniec, albo sprzedadzą wszystko w sumie w obecnej kondycji pewnie za bezcen i nie wiadomo co się dalej z nim stanie...
    To, że Kodak robi coś dla US Army to też go w niczym nie ratuje (a tak swoja drogą co Kodak dla nich wytwarza??)

Szkoda, pamiętam tą pierwszą rolkę filmu naświetloną na zenicie - Kodak Academy, potem czasem TMAX... Ehh no ale tak to jest... Albo się dobrze dostosujesz to zmieniających się czasów i technologii, albo...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

To, że Kodak robi coś dla US Army to też go w niczym nie ratuje (a tak swoja drogą co Kodak dla nich wytwarza??)
    No,nie mogę Ci napisać. Top Secret -rozumiesz.:

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

"W chwili obecnej jedyną prawdziwą wartością w firmie są posiadane przez nią patenty, wyceniane przez specjalistów na trzy miliardy dolarów amerykańskich."
    Jakiś kapitał jest

Wspierałem Kodaka w czasach analogowych (szczególnie kupując dziesięciopaki ISO 100 i 400). W cyfrze też zrobiłem co mogłem. Wierzę, że ktoś bogaty i mądry wykupi markę i wykorzysta potencjał.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Nic nie jest wieczne z wyjątkiem pióra wiecznego (ktoś jeszcze takie coś pamięta?) (...).
    Nie bluźnij! Pióro wieczne JEST wieczne - piszę wyłącznie piórem. Oczywiście wtedy, kiedy akurat nie piszę na klawiaturze. Czyli średnio raz na tydzień ;-)

Mnie rzuciło się w oczy jeszcze jedno zdanie z tego tekstu:

...sprzedaż firmy przekroczyła 10 miliardów dolarów. Jako jedna z pierwszych opracowała model aparatu cyfrowego.
    To się nazywa strzelić sobie samobója... ;-)
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

troche nie qmam zalu. ze Kodak ginie, bo w dzisiejszych czasach masowy uzytkownik wybiera ajszit i ryjobuk?

niech mi ktos przypomni, na jakich uzytkownikach Kodak swego czasu zbil kabze. bo mam wrazenie, ze dokladnie takich samych niedzielnych pstrykaczach... to raczej firma powinna sobie w brode pluc, ze przespala moment zmiany i zamiast wtedy wykorzystac uznana marke czekala na... nie wiem... surmy z nieba...
    www albo tez flickr

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów