Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 73

Wątek: Kodak umiera :(.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Zaawansowane technologie nie dotarły jeszcze do wsi zwanej Szczecin :-)
    Ale już są pod Stagardem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Wydaje mi się ze najlepiej byłoby wydzielenie zakładu typowo analogowego i utworzenie Kodak - analog. Zobaczcie się na ilforda ma się dobrze Analog w 2011 jest chyba jednak bardziej popularny niz w 2006-8(wysuwam taki wniosek po ruchach na forach analogowych).

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To że padnie spółka Kodak nie znaczy że zniknął produkty sprzedawane pod tą marką. Polaroid też padł a marka na rynku fotograficznym została (niestety zaczyna być w tej chwili deprecjonowana, poprzez firmowanie nią chińszczyzny). Agfa również opchnęła zewnętrznej firmie dział zajmujący się materiałami do fotografii analogowej.
    Jeśli będzie zapotrzebowanie na filmy i papiery Kodaka to na rynku zostaną, jeśli natomiast produkcja okaże się, w perspektywie, nieopłacalna to zniknął i tak , niezależnie od tego kto tak naprawdę będzie je robił.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Używa, używa się klisz. W związku z uprawianym zawodem co roku przechodzę badania jak na kosmonautę. Co dwa lata mam RTG - ostatnie robiłem 12 września 2011 - na kliszy, jak najbardziej. Zaawansowane technologie nie dotarły jeszcze do wsi zwanej Szczecin :-)
    Ja trochę mniej wyrafinowane . Takie ja na zawodowych kierowców (którym nie jestem . A co do RTG to postęp jest niezauważalny - to znaczy nie zauważysz kiedy . Jednego dnia u nas robiłem RTG klatki (duży obrazek), za 2 tygodnie ponownie w tym samym miejscu kontrola... i już dostałem tylko płytę CD . Ale sprawdzę - może płyta była Kodaka (chyba tak - ale się wpasowało w wątek

Pozdrawiam...

Uzależniony

Domyślnie

Używa, używa się klisz. W związku z uprawianym zawodem co roku przechodzę badania jak na kosmonautę. Co dwa lata mam RTG - ostatnie robiłem 12 września 2011 - na kliszy, jak najbardziej. Zaawansowane technologie nie dotarły jeszcze do wsi zwanej Szczecin :-)
    Dotarły, zapewniam Ciebie, już jakiś czas temu, to trzeba wiedzieć gdzie robić W Zdrojach np. mają całą nową radiologię tak już od roku.

Tu masz przykład drukarki która drukuje obraz rtg na kliszy.

http://www.konicaminolta.com/healthc...832/index.html

Kodak też jest, proszę bardzo:
    http://www.carestream.com/med-printing.html

i wiele innych firm.

To są tzw. ucyfrowienia analogowych systemów rtg. Coś przejściowego pomiędzy rendgenami analogowymi (których jest pełno) a pełną cyfrą, ucyfrowienia te zastępują "mokrą ciemnię" czyli pełną odczynników do wywoływania błon (bo chyba to masz na myśli).

Jako ciekawostka, w PS można sobie zdjęcie wyeksportować do pliku dicom i wydrukować na tej kliszy
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 20-01-2012 o 15:42

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Tak apropo tych co mówią ze analog jest beee...

http://www.bjp-online.com/british-jo...ofitable-kodak

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Wydaje mi się ze najlepiej byłoby wydzielenie zakładu typowo analogowego i utworzenie Kodak - analog. Zobaczcie się na ilforda ma się dobrze Analog w 2011 jest chyba jednak bardziej popularny niz w 2006-8(wysuwam taki wniosek po ruchach na forach analogowych).
    ilford jest dla mnie mało pewny,gdzieś mi się obiło o uszy ze te nizsze linie papierów to foma sprzedawana ze 60% drozej ,a inne ze znowu Tetenal ,nie jestem pewien co oni robią swojego a co kupują w OEM ie ,ale bardziej tylko rebrandują niz produkują chyba
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

analogforever bardziej chodziło mi o negatywy.

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

te tanie to chyba tez nie ich produkcja ,PAN ta linia chyba sie nazywa
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Pan 50/100/400 film jak każdy inny ze swoją specyfiką. Szczerze mało mnie interesuje czy robią czy sprzedają wazne by było dobre i przede wszystkim powtarzalne a Kodak takie materiały robi

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów