Wiesz ja kupuję płyty analogowe dla okładek a kolejne wydania potrafiły się różnić dość znacznie od oryginału. Zawartością muzyczną również. Jak ma się czterdzieści lat z okładem to człowiek jest już trochę głuchy i brzmienie schodzi na dalszy plan.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wystarczy 4 stopnie na plusie. I ołowiany sarkofag. Promieniowanie kosmiczne i inne powoli bo powoli ale powoduje wzrost zadymienia materiałów fotograficznych.
Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 20-01-2012 o 01:12 Powód: Automerged Doublepost
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
nie wiem jak to jest bo raczej kupowalem tyle ile mi potrzeba,ale kiedys uzyłem przeterminowanego kodaka gold o 6 lat ,lezał sobie w szafce w pokoju ciepłym (ok 26 stopni) i nie zauwazylem zmian ,moze ciut wieksze ziarno ale nie jestem pewien,czy to nie sugestia czasem ,kolory, kontrast ok ,w kazdym razie ostatnio za szafą znalzałem polskiego B&W Fotona ,jest bez opakowania paierowego ale widac ze nie naswietlony,z tego ciekawe co wyjdzie ,bo to 18 DIN (50asa) (zólta kaseta z zielonym logo) a ma pewnie ze 35lat
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
Ja miałem kilka Goldów przeterminowanych o kilka lat i np. część filmu była OK, a część poszła w sepie ;-)
no to jak wiesz to po co pytania ? jak zamrozisz to pewnie dorzucisz z 10 lat terminu![]()
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
Ja gdzieś mam Agfa Ultra z lat 60... I mogę sobie naświetlić ale nie wywołam bo film jest na tak zwany zimny proces. I tak będzie za parę lat z C41 Filmy to nie wszystko. Trzeba będzie je jakoś wywołać. I co ciekawe pewnie zeskanować.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Nie mam pojęcia, powiedziano mi, że lodówka styknie. Zresztą mam tam parę filmów do 2006 w spadku. Podobno ew ziarno będzie większe, ale to akurat czasami lubię ;-)
No i na razie mam dobrze poniżej stu rolek, nie wiem tak naprawdę czy będę robić "prawdziwe" zapasy na 10lat :-P
Kurka, ale ten ektar fajny jest, szkoda by było jakby zniknął![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.