Cytat Zamieszczone przez krs76
Chyba dość jasno sformułowałem pytanie .
startujesz do fotografii ślubnej z amatorskim sprzętem (bo 300D to sprzęt o amatorskich parametrach, co nie oznacza, że nie da się*nim dobrych zdjęć robić...), ciemnym szkłem i ograniczonym budżetem - tu nie ma dobrych odpowiedzi. radziłbym ciszy aparat - eos 100, eos 10, lub szybki przesuw filmu - zależy jak fotografujesz i co. zamiast 650-tki poleciłbym Ci 600tkę. ta sama seria a bardziej solidny model.

a w ogóle to dlaczego chcesz kupić analoga? za niewiele więcej kupisz używane 300D czyli aparat który masz i (mam nadzieję) znasz. albo potrzebujesz dublera albo drugie body do trochę innej technologii. w analogu nie zmienisz filmu w trakcie cykania - np. w jego połowie (a napewno nie będziesz teog robić w trakcie ceremonii). cyfra versus analog zwróci Ci się szybko, bo nie będziesz wywoływać filmów. jak "robisz" dużo ślubów to amortyzacja różnicy nastąpi szybko.

w kwestii czym robić ślub, to niestety (moim zdaniem) nie body, które ciągnie 2,5 klatki na sekundę. chyba że robisz tylko statyczne ujęcia. ciężko doradzić ot tak ogólnie. dlatego sobie zażartowałem w poprzednim poście.