Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: 70-200 sport - plener

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie 70-200 sport - plener

witam, chciałbym poprosić posiadaczy 50 D + 70-200 f/4.0 IS o opinię/radę - jakie ustawienia stosują do zdjęć typu - piłka nożna w plenerze.
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Domyślnie

Masz w stopce więc penie kupiłeś ? Po co ci opinie ?

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    Masz w stopce więc penie kupiłeś ? Po co ci opinie ?
    co to za odpowiedź? nie zrozumiałeś pytania?
    chciałbym dowiedzieć się jakie ustawienia body i obiektywu stosują użytkownicy do uzyskania najlepszej jakości tego typu zdjęć. Czy wyłączać IS, czy robić na "al servo" etc. - wszystkie ustawienia

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Szczerze powiem, że dość dziwne pytanie... Ale spróbuję się z nim zmierzyć
    Jeżeli chodzi o ustawienia/parametry pracy body to wszystko zależy od warunków w jakich przyjdzie Ci robić zdjęcia (oczywiście nie piszę o podstawach takich jak głębia ostrości, panoramowanie itp)
    Jeżeli chodzi o IS to przy czasach krótszych jak 1/250 powinno się go wyłączyć czyli zależy od warunków w jakich przyjdzie Ci robić zdjęcia.
    Czy AIServo, czy OneShot to kwestia pozycji z jakiej będziesz focił i dynamiki akcji, czyli zależy od warunków w jakich przyjdzie Ci robić zdjęcia.

Ale się rozwinąłem...

Tak na prawdę WSZYSTKIE USTAWIENIA I PARAMETRY zależą od dwóch rzeczy:
    1. warunków w jakich przyjdzie Ci robić zdjęcia;
    2. tego co chcesz na zdjęciu pokazać
    Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie o ustawienia body do otrzymania zdjęć dobrej jakości... Przecież to są tak bardzo zmienne parametry, że nie da się na nie konkretnie odpowiedzieć...
    A tak nawiasem mówiąc to odpowiedź mojego poprzednika nie do końca jest taka bez sensu... Ja bym ją zrozumiał tak: "kupiłeś i masz to ćwicz,ćwicz, ćwicz..."
    Pozdrawiam, Marcin

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

DAWIDSON, spróbuj, poćwicz. Jesteś z Wrocławia, to przejedź się na ul. Sztabową na stadion,
    młode drużyny i nie tylko, grają tam codziennie od rana do wieczora.
    Pogadaj wcześniej z trenerem, czy możesz robić zdjęcia i ćwicz.
    Jak coś, to mieszkam niedaleko.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Przepraszam nie zrozumiałem o co Ci chodzi

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

zdjęcia robię min. 2x w tygodniu na turniejach, nie wiem jak wam wytłumaczyć o co mi chodziło, ale miało to być coś, jak np: " mam ten obiektyw z 50d, najczęściej robię na ustawieniach:" krajobrazy,AWB, słońce lub chmury, pomiar punktowy lub wielosegm. Iso staram się jak najniższe - max do 400, do sportu staram się uzyskiwać jak najkrótsze czasy.Do tej pory najczęściej AF na one shot, lecz zauważam że na al servo -lepsza ostrość. Co do obiektywu - stabilizer mode na 1 -dla poziomu, 2 -dla pionu, stabilizacja wyłączona (najczęstsze czasy to 500). pomiar dla piłki nożnej na 3m."

o coś takiego mi chodziło Panowie - wątek umieściłem w technikach fotografowania a nie w obiektywach.

Merde -a to co wszystko w temacie -to z kolei ja nie wiem o co Ci chodzi

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Merde chyba wątki pomylił
    Tobie nie trzeba nic tłumaczyć - kumasz jak ustawić parametry. Jak robisz zdjęcia w hali lub słabym świetle to nie bój się wyższego ISO - w "Twoim" sporcie priorytetem jest mimo wszystko krótki czas. Jeżeli chodzi o mnie to zdecydowanie częściej (80-90%) używam AIServo i wielosegmentowego pomiaru - to ostatnie może być moim błędem ale niestety nie prędko będę mógł to sprawdzić Stabilizacja powyżej 1/250 oczywiście off, odległość ostrzenia większa. Styl to najczęściej mój własny set lub "dokładny" - w moim sporcie się sprawdza ale proszę, oceń to sam: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=40371 Przy okazji - oczywiście jak tylko będziesz miał ochotę możesz zobaczyć jak "ewoluowałem" przez trzy lata... Usłyszeć od miclesa "O pacz, nawet lepsze pod względem kolorów! " - BEZCENNE Pozdrawiam, Marcin.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Napisałeś, że robisz zdjęcia 2x w tyg... Dawaj no je poka w galerii
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 01-10-2011 o 21:26 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jeżeli chodzi o IS to przy czasach krótszych jak 1/250 powinno się go wyłączyć czyli zależy od warunków w jakich przyjdzie Ci robić zdjęcia.
    Z czego to wynika ?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów