Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 109

Wątek: Canon? a może jednak Sony?

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

w latach 60 sony produkowało magnetowidy, canon aparaty, w latach 70-tych sony produkowało walkmany, canon aparaty itd. Sony dopiero po przejęciu Minolty oraz optyki Zarl Ceiss coś próbuje powalczyć ale nie oszukujmy się sporo odstają od Canona i Nikona.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ale byk Zeiss przepraszam
    Ostatnio edytowane przez miczael ; 01-10-2011 o 19:43 Powód: Automerged Doublepost

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

w jakim punkcie odstają?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

miczael,
    a słyszałeś o Sony Mavica?

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    w jakim punkcie odstają?
    Porównaj dwa flagowe np z canona i sony, od AF poprzez sposoby i dokładność pomiarów światła, egronomie itd...
    Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    miczael,
    a słyszałeś o Sony Mavica?
    Nie słyszałem ale poczytałem, dalej to jednak są lata 80 do 2002 nie mam nic do firmy sony ale stawianie lustrzanek C=N=S to jak dla mnie nie porozumienie
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez miczael ; 02-10-2011 o 12:55 Powód: Automerged Doublepost

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Porównywałem obrazek ze swojego C400D z sony alfa350 i oraz SLT A33 znajomych. Obrazek z canona zdecydowanie bardziej mi się podobał mimo że czterysetka to już leciwa konstrukcja.
    pozdrawiam

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekjan Zobacz posta
    Porównywałem obrazek ze swojego C400D z sony alfa350 i oraz SLT A33 znajomych.
    Jpeg z puszki, czy raw (jeśli raw, to z jakiego konwertera?).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miczael Zobacz posta
    ...nie mam nic do firmy sony ale stawianie lustrzanek C=N=S to jak dla mnie nie porozumienie
    Pozdrawiam
    NIE! porozumienie :smile:
    Jak dam radę pożyczyć od kogoś alfę, to wykonam kilka pstryków...i uwierz nawet nie poznasz :wink:

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jpeg z puszki, czy raw (jeśli raw, to z jakiego konwertera?).
    Jpeg z puszki
    oczywiście przy tych samych ustawieniach
    Ostatnio edytowane przez zbyszekjan ; 02-10-2011 o 19:58 Powód: Automerged Doublepost
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BAKS Zobacz posta
    Ale myślę, że trzeba jeszcze wejść na forum Sony i poczytać co oni myślą.
    Robię Canonami ponad 30 lat (od A1 do 1V, teraz cyfrą) ale jak bym zaczął Minoltą - to teraz miałbym Sony 900 i też parę dobrych szkieł.
    Miałem Minoltę H7, A1, A2. Pojawiła się "100" Sony po wykupieniu Minolty. Miałem możliwość wyboru: inny nowy system albo kontynuować kupując Sony bo miałem coś bardzo dobrego na początek współpracy - lampę HS5600.
    No i zaczęło się. Wziąłem Alfę100 do ręki i ... małe rozczarowanie. Jak z dobrze rozwijającego się produktu cyfrowej fotografii jakim bez wątpienia były aparaty Minolty zrobić coś poniżej przeciętnej? Sony dało mi odpowiedź. Poczekałem, bo niebawem miała się ukazać Alfa 200. Ukazała się Alfa 200 i ... kolejne rozczarowanie - jeszcze większe. Rozbieżności temperatury - Minolta o niebo lepiej sobie radziła. Szkła z logo Sony - chciałem poczekać, bo miały się pokazać szkła Zeiss'a. Pokazały się. Boskie szkła! Tylko te aparaty.. To co jest do cholery z nimi nie tak?! Porównałem w Łodzi pełnoklatkowe Sony (założony obiektywZeiss) z Nikonem zbudowanym na tej samej matrycy i znalazłem odpowiedź. Ta sama temperatura, czas, przysłona. W N - naturalne barwy, nieco chłodniejsze, dobrze odwzorowane barwy skóry, makijaż modeli wg oryginału. Z drugiej strony Sony: i tylko te kolory w Sony!!! Podbicie kolorów to najmniejszy problem. Jak ustawisz dobre odwzorowanie koloru czerwonego to pozostałe się sypią na potęgę i nie myśl o jakimkolwiek odwzorowaniu koloru skóry. Zamieniono body Sony - bo może z tym egzemplarzem coś nie tak. Drugie body - bez zmian.
    Zestawiłem sobie wartości body + docelowe szkła klasy Zeiss / "L". Zrezygnowałem z Sony jak wyszło, że muszę zapłacić dużo więcej, a dostaję tylko dobre szkła.
    Kupiłem 40D + szkła klasy "L" bo wiedziałem, że na pewno bedę miał FF.
    Do kamol3.
    Spróbuj poszukać nie tylko dobrze leżącego w ręce aparatu, ale także takiego, którym będziesz mógł robić zdjęcia, z których będziesz zadowolony. No i nie bez znaczenia jest ewentualna przyszła wymiana na nowy model, czyli co zrobisz z już wybranym, posiadanym modelem. Sprzedać: za ile i czy wogóle w przypadku Sony.
    Dowcip: posiadacze lustrzanek Sony cięszą sie dwa razy - pierwszy raz jak kupują i drugi raz jak sprzedają aparat.
    Sony to najlepszy produkt marketingowy. Gratulacje dla speców Sony.
    Jak myślisz o lustrzance cyfrowej to jesteś na dobrym forum. "600"? Tak.
    A może "60D"? Koledzy dobrze Ci podpowiadają, bo to dobry kierunek. No i odpowiednie szkła. Owocnych przemyśleń.
    M.
    Ostatnio edytowane przez Mils ; 02-10-2011 o 21:32

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekjan Zobacz posta
    Jpeg z puszki
    oczywiście przy tych samych ustawieniach
    Co masz na myśli - tych samych ustawieniach? Porównywać jotpegi?

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów