Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 109

Wątek: Canon? a może jednak Sony?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamol3 Zobacz posta
    Jednak chyba wybiorę Canon'a. Jest to firma, która specjalizuje się głównie w fotografii. Natomiast Sony to robi dobre TV i PS3, a nie koniecznie aparaty. Może za niedługo wyjdzie Canon 650D? bo już koniec roku powoli a 500,550 i właśnie 600D wychodziły pod koniec roku poprzednich lat.

Tak ostatnio się też zastanawiam czy KIT'owy obiektyw był by dobry do fotografii bezcieniowej.
    Jak masz zamiar używac szkła kitowego to jaki masz problem?
    Napisze tak, jak nie stać Cię na szkła L to nie pchaj się w Canona bo po co? Takie "kundelki" Tampony czy Sigmy podepniesz i do Soniaka, nikt nie pozna po obrazku z jakiej to puchy.
    Poza tym Sony ma stabilizację w korpusie, docenisz to dopiero po czasie ...
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Canon sie rowniez specjalizuje w drukarkach i skanerach ;-)
    A w Sony tez jest sporo ciekawych starszych szkiel za bardzo orzystepna cene. Dodatkowo, przy EVF mozesz ze sporym powodzeniem uzywac manualnych szkiel.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamol3 Zobacz posta
    Jednak chyba wybiorę Canon'a. Jest to firma, która specjalizuje się głównie w fotografii. Natomiast Sony to robi dobre TV i PS3, a nie koniecznie aparaty.
    Według mnie to kryterium bez znaczenia. Canon wcale nie "specjalizuje się głównie w fotografii" jak to ująłeś. Jeśli być konsekwentnym w takim razie to powinieneś wybrać Nikona.
    Moim zdaniem idź do sklepu weź ten co Ci się bardziej podoba i kupuj. W przyszłości zobaczysz co Ci będzie potrzebne, czego brak i wtedy będziesz wybierał świadomie. Nie przesadzajmy, nie bierzesz ślubu z firmą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Dokładnie nie ma co sie kierowac stereotypami,co producent innego produkuj ,albo polecaniami przez ciocie Canona,czy Sony itp ,która jest zadowolona tylko dlatego,ze jej najniższej klasy puszka z kitem daje na automacie lepszy obrazek niż cyfrówka.Są chyba trzy kwestie wyboru systemu,takie najważniejsze:
    -jak dany aparat leży w ręku i jak podoba się układ przycisków i ergonomia pracy
    -jak bardzo chcemy się rozwijać i czy dany system nas nie zawiedzie na tej drodze-każdy system posiada trochę inne szkła,ogniskowe,a także ceny bywają zróżnicowane.
    -dostępność wśród znajomych do systemowych szkieł,pożyczania sobie lampy czy też body
    Mnie wyłącznie ostatni z wymienionych argumentów przekonał i jestem zadowolony,gdyż np nie miałem jeszcze drugiego body ,to miałem możliwość pożyczyć od kolegi. Ktoś kupi nowe szkło w Canonie,to zawsze mogę podpiąć i przepstrykać. Zdaje sobie sprawę,że to naprawdę ważny argument szczególnie w małych miejsowościach,gdzie nie wiele jest osób mających lepsze lustrzanki czy szkła.
    Z perspektywy czasu (na samym początku sporo użytkowałem Nikona dziewczyny) i po przesiadce na najniższą półkę xxxd brakowało mi odpowiednika świetnej w tej kasie dx-owej 35tki.Z drugiej strony,teraz jak poszedłem dalej,cieszę się,że mogłem kupić pełną klatkę w granicach 3,5tys zł ,gdzie za najtańsza pełną w nikonie czyli d700 musiał bym dać ok6tys . Tutaj mam porządną i bardzo tanią Lkę 70-200f4 , a czegoś takiego w podobnych pieniądzach nie uświadczył bym w konkurencyjnych systemach. Przemyśl dobrze na ilę chcesz się rozwijać i w jakim kierunku to zmierza

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli być konsekwentnym w takim razie to powinieneś wybrać Nikona.
    Nie zapominajmy o lornetkach

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

ja bym wziął nikona bo w canonie nigdy nie będzie ef-s 35mm 1.8 ani porządnej 50mm 1.4

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    ja bym wziął nikona bo w canonie nigdy nie będzie ef-s 35mm 1.8 ani porządnej 50mm 1.4
    A numery Lotto na następną kumulację to jakie będą?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A numery Lotto na następną kumulację to jakie będą?
    2,4,8,11,16,22

...będzie też ef-s 35/1,8...tylko nikt nie wie kiedy
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

jeszcze macie złudzenia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kamol3 już wybrał, po co ciągnąć ten głupawy wątek?

Sony i telewizory... to było dawno. Miałem (l. 80) Panasonica i bił Sony w każdym calu.
    Czy ktoś się czepia Panasa, że robił telewizory? A Samsung? Tak samo. Miałem sprzęt audio Samsunga, nie chciał się zepsuć przez lata, ale wywaliłem, bo nie mial odtwarzcza CD. Poza tym był OK.

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów