Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: Dobry fisheye w rozsądnej cenie

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Na wyrost, tzn. musiałbym zrezygnować ze zbyt wielu rzeczy przez zbyt długi okres czasu...no i wybacz, ale jednak fisz to dość okazyjne szkło

...cena tego canona jest na wyrost i nie sądzę że schodzi z półek sklepowych jak przysłowiowe ciepłe bułeczki.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Na wyrost, tzn. musiałbym zrezygnować ze zbyt wielu rzeczy przez zbyt długi okres czasu...no i wybacz, ale jednak fisz to dość okazyjne szkło
    Wątpię żeby Canon brał przy ustalaniu ceny pod uwagę z czego ktoś musi zrezygnować żeby kupić dane szkło - szczególnie w odległej Polsce :cool:.

BTW: "okazyjne" - dlatego drogie ;-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Z drugiej strony mnie też średnio (a właściwie fffcale) interesuje zysk skośnookich dżentelmenów z odległej Japonii i dofinansowałem tych z Korei

...ale jak ktoś ma ochotę wywalić pięć tysi i się zonanizować sprzętowo to ma u mnie pełne zrozumienie
    Jestę fotografę

Pełne uzależnienie

Domyślnie

...cena tego canona jest na wyrost i nie sądzę że schodzi z półek sklepowych jak przysłowiowe ciepłe bułeczki.

Pozdrawiam.
    Dokładnie to miałem na myśli Kolego
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wątpię żeby Canon brał przy ustalaniu ceny pod uwagę z czego ktoś musi zrezygnować żeby kupić dane szkło - szczególnie w odległej Polsce :cool:.

BTW: "okazyjne" - dlatego drogie ;-).
    Ile znasz osób posiadających w swojej szklarni to właśnie szklo ???
    Dlatego jest drogie, bo to nowość i trochę nie na przeciętną naszą kieszeń
    Producent to akurat sobie z tego nic nie robi, bo jak nie sprzeda, to dopiero wtedy obniży cenę.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 30-09-2011 o 21:05 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Mam Samyanga i jestem zadowolony - trzeba go przymknąć trochę, no i manual - ale jestem zadowolony. Być może go sprzedam dla Tokiny 10-17 FishEye - ale Tokinę będę importował, u Nas trochę zaporowa cena...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Ile znasz osób posiadających w swojej szklarni to właśnie szklo ???
    A co to ma za znaczenie? Powiedzmy że znam jedną i co ma z tego wynikać?
    Szkło jest póki co unikalne i Canon będzie z nie doił. Na litość bym nie liczył tak jak zresztą w przypadkach wymienionych wyżej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Licz na litość panów z canona, pij wodę z Wisły, chodź zimą w sandałach - a gruźlica murowana

Szkło jest unikalne, bez dwóch zdań. I na pewno znajdą się na nie chętni, co nie zmienia faktu że jest ciut...za fajne.
    Jestę fotografę

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A co to ma za znaczenie? Powiedzmy że znam jedną i co ma z tego wynikać?
    Szkło jest póki co unikalne i Canon będzie z nie doił. Na litość bym nie liczył tak jak zresztą w przypadkach wymienionych wyżej.
    No to w zasadzie sam sobie odpowiedziałeś - ja też znam jedną taką osobę.Wniosek z tego taki, że szkło nie jest zbyt popularne, ponieważ używane okazjonalnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Licz na litość panów z canona, pij wodę z Wisły, chodź zimą w sandałach - a gruźlica murowana

Szkło jest unikalne, bez dwóch zdań. I na pewno znajdą się na nie chętni, co nie zmienia faktu że jest ciut...za fajne.
    Na litość panów z Canona nie ma co liczyć, raczej na ich rachunek finansowy.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 01-10-2011 o 03:42 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No to w zasadzie sam sobie odpowiedziałeś - ja też znam jedną taką osobę.Wniosek z tego taki, że szkło nie jest zbyt popularne, ponieważ używane okazjonalnie.
    Wiosek z tego jest taki że mamy znajomych którzy używają tego szkła i doszli do przekonania że jest sens wydać na nie tyle pieniędzy - ergo dla nich jest tyle warte.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Szkło jest bez wad mechanicznych.Bardzo kreatywne.Ma 180stopni kąt widzenia i co dla mnie najlepsze, przy innych wręcz malutkie.Zawsze sie da gdzies upchać, choćby w kieszeń.Toteż nawet jak idę tylko z 24-105 to rybka gdzieś tkwi.Warto.
    Dla nie lubiących krzywizn są dzis łatwe metody korekt w obróbce i jest suuuuper szeroko,plus panoramy sferyczne.
    Jesli na tą chwile cena wysoka to nie miec zenitara fisza za~~400pln [spoko jakość]] to naprawdę żal.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów