Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Dobry fisheye w rozsądnej cenie

Mieszany widok

Domyślnie

zamiast fish zoom powinienem napisać "zoomfish" - i może jaśniejsze stałoby się to, że zmiennoogniskowy obiektyw typu rybie oko nie jest moim zdaniem trafionym rozwiązaniem szczególnie dla pełnej klatki. Do tego ciemniej niż w starej stałce no i ta cena... Sam kupiłem używkę canona 15 mm za 2k z fakturą i to moim zdaniem jest tytułowy "dobry fish w rozsądnej cenie"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

obiektyw typu rybie oko nie jest moim zdaniem trafionym rozwiązaniem
    Jesli ktoś używa cropa i FF to dobre rozwiązanie IMHO.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Jesli ktoś używa cropa i FF to dobre rozwiązanie IMHO.
    IMHO tak jest, dokladnie - mamy fisha kolowego i diagonalnego oraz szeroki kat z dosc spora dystorsja. Wydaje mi sie, ze to stwarza spore mozliwosci dla inwencji tworczej, a przy coraz wyzszym uzywalnym ISO f/4 mozna przebolec.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luciferi Zobacz posta
    raz ze cena a dwa malo komu potrzebny fish zoom
    Pozostaje mieć tyko nadzieję, że tym których na niego stać okaże się potrzebny :wink::cool:.

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    IMHO tak jest, dokladnie - mamy fisha kolowego i diagonalnego oraz szeroki kat z dosc spora dystorsja. Wydaje mi sie, ze to stwarza spore mozliwosci dla inwencji tworczej, a przy coraz wyzszym uzywalnym ISO f/4 mozna przebolec.
    Otóż to. Od osób które używają tego szkła słyszałem, że ma wielorakie zaskakujące możliwości, które odkrywa się dopiero w trakcie używania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luciferi Zobacz posta
    zamiast fish zoom powinienem napisać "zoomfish" - i może jaśniejsze stałoby się to, że zmiennoogniskowy obiektyw typu rybie oko nie jest moim zdaniem trafionym rozwiązaniem szczególnie dla pełnej klatki. Do tego ciemniej niż w starej stałce no i ta cena... Sam kupiłem używkę canona 15 mm za 2k z fakturą i to moim zdaniem jest tytułowy "dobry fish w rozsądnej cenie"
    Było już wałkowane wcześniej w tym temacie - http://www.canon-board.info/showthre...57#post1005057

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 20-11-2011 o 14:41
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na początku uzywalem Zenitara jednak do końca nie bylem zadowolony ,później kupiłem Sigme 14/2,8 fajny duzy spelniał swoje zadanie i dobry do FF jednak troche brakowało mi ogniskowej i kupiłem Canona 10-22 i teraz jest OK! Zależy co komu jest potrzebne .
    Gdyby Bóg chciał aby człowiek latał dałby mu skrzydła,gdyby nie chciał nie dałby mu wyobraźni.:-D

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

pewnie po prostu wyliczyli, że nie opłaca się produkować oddzielnego 8mm, a nie mając takiego w ogóle robią prezent Sigmie - tak powstał zoom
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów